Το ρεκόρ του Λούντζη και οι 21 ασίστ

 ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÔÑÉÊÁËÁ PANIONIOS - TRIKALA (BASKET LEAGUE 2017-2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι αριθμοί στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο

Ο Μιχάλης Λούντζης κόντρα στον Πανιώνιο  τελείωσε το παιχνίδι με ρεκόρ καριέρας στις ασίστ. Ο νεαρός διεθνής μοίρασε πέντε τελικές πάσες, δύο περισσότερες από την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του. Είχε από τρεις με τον Παναθηναϊκό Superfoods σε ματς με τον Πανελευσινιακό της σεζόν 2014-15 και τον Κολοσσό H Hotels της σεζόν 2015-16.

*Πέραν των 21 πόντων του, ο Λαμόντ Μάρεϊ βελτίωσε τις καλύτερες ατομικές επιδόσεις του τόσο με τα εννιά ριμπάουντ – είχε οχτώ στο παιχνίδι με τον Προμηθέα- όσο και με τις έξι ασίστ –είχε από τρεις κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό Superfoods.

*Ο Μάρκο Τέγιτς με τη μία τάπα που έκανε χθες, έφτασε στην πρώτη θέση της σχετικής, ιστορικής λίστας των Τρικάλων BC Aries τον Πάτρικ Γιούιν που στην παρθενική σεζόν της ομάδας στη Stoiximan.gr Basket League (2013-14) είχε κάνει επίσης 17.

*Σε ομαδικό επίπεδο η ομάδα του Κώστα Μέξα έβγαλε δημιουργίες και σημείωσε ρεκόρ περιόδου με τις 21 ασίστ που καταγράφηκαν στη στατιστική της. Είχε 18 στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση της θεσσαλικής ομάδας στην τελευταία τριετία και την 6η καλύτερη της ιστορίας της. Κορυφαία όλων είναι εκείνη των 27 ασίστ που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο Βίκος Cola της σεζόν 2014- 15.

*Παράλληλα ισοφάρισε το ρεκόρ περισσότερων προσπαθειών για τρίποντο, έχοντας 26 σουτ από τα 6,75 όσα έκανε και κόντρα στην ΑΕΚ.