Τα συμπληρώματα διευκολύνουν το αδυνάτισμα

Το αδυνάτισμα https://www.propharmacy.gr/adinatisma-kuttaritida-sisfixi-gia-ti-gynaika/ επιτυγχάνεται με σιγουριά, αν ακολουθήσετε μία δίαιτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, θέτοντας μικρούς στόχους κάθε φορά. Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στην απώλεια βάρους, αν αυτή θέλουμε να γίνει με σωστό και ασφαλή τρόπο, που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας και δεν θα διαταράσσει την ομαλότητας της λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού.

Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να χάσετε βάρος ή ο ρυθμός απώλειας κιλών είναι χαρακτηριστικά αργός, μπορείτε να στραφείτε σε κάποια θρεπτικά συστατικά που είναι ικανά να σας βοηθήσουν, ενεργοποιώντας τον αργό μεταβολισμό σας. Βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα, αυξάνουν τον μεταβολισμό και συνδράμουν στην μετατροπή της τροφής σε ενέργεια αντί για λίπος και στο αδυνάτισμα.

Τα κυριότερα συμπληρώματα διατροφής που έχουμε ανάγκη είναι η βιταμίνη C και το σύμπλεγμα βιταμινών B. Η πρώτη είναι πολύ σημαντική για τη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, ενώ εκτός των πολλών και γνωστών της ιδιοτήτων, βοηθάει και στο αδυνάτισμα, σταθεροποιώντας το σάκχαρο στο αίμα και επισπεύδοντας την καύση λίπους. Σπουδαίο ρόλο διαδραματίζει και το σύμπλεγμα βιταμινών Β. Αυτές οι βιταμίνες είναι ικανές να μετατρέπουν τη γλυκόζη σε ενέργεια.

Όλες οι βιταμίνες Β είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας. Έτσι, η γλυκόζη είναι αδύνατον να μετατραπεί σε πυροσταφυλικό οξύ χωρίς Β1 και Β2. Το ακετυλοσυνένζυμο Α δεν λειτουργεί σωστά χωρίς Β1, Β2, Β3 και Β5. Επιπλέον, ο κύκλος του Krebs χρειάζεται Β1, Β2 και Β3 και βιταμίνη C για να λειτουργήσει ομαλά. Ακόμα, λίπη και πρωτεΐνες βοηθούν στην παραγωγή ενέργειας, χάρη στις Β1, Β2, Β6, Β12, φολικό οξύ και βιοτίνη.