Προσέξτε τις μονάδες

Το γενετικό και γονιδιακό προφίλ κάθε ανθρώπου είναι μοναδικό. Η κατηγοριοποίηση σε ομάδες στους διαφόρους κλάδους της επιστήμης γίνεται βάση διαφόρων στοιχείων. Μια παρόμοια τακτική ακολουθείται και στο αδυνάτισμα https://www.parapharmacie.gr/cat/adunatisma/. Πρόκειται για τη δίαιτα που βασίζεται στις μονάδες των τροφών.

Κάθε τρόφιμο έχει συγκεκριμένες μονάδες βάσει του λίπους, των φυτικών ινών και των θρεπτικών συστατικών που περιέχει. Το σκεπτικό αυτής της μεθόδου είναι, πως ανάλογα με το φύλο, το ύψος και το βάρος κάθε ανθρώπου, πρέπει να καταναλώνεται και συγκεκριμένος αριθμός μονάδων σε καθημερινή βάση.

Ανάλογα με το προφίλ του καθενός υπάρχει ένας συνεχής υπολογισμός μονάδων, με το κάθε άτομο να καλείται να μην υπερβεί ένα συγκεκριμένο όριο. Η ποικιλία τροφών είναι ένα θετικό στοιχείο και το διαιτολόγιο προσαρμόζεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του καθενός.

Ο καθένας μπορεί να γνωρίζει ακριβώς τι τρώει ανά πάσα στιγμή και να μην ξεφεύγει στην προσπάθεια του να κρατήσει σταθερό το βάρος του ή να χάσει τα περιττά κιλά. Η δίαιτα των μονάδων υπόσχεται απώλεια σε ποσοστό 10% με 20% του αρχικού βάρους, χωρίς να αποκλειστεί κάποια ομάδα φαγητών.

Παρά τη δημιουργία άγχους στις πρώτες μέρες, η μέθοδος αυτή αποτελεί έναν εύκολο τρόπο για να μείνει κάποιος πιστός στο καθημερινό του πρόγραμμα και να μην ξεφύγει λόγω στέρησης κάποιας βασικής ομάδας τροφίμων. Οι τροφές διαχωρίζονται σε ελαφριές και επιβαρυντικές. Η δίαιτα διαρκεί συνήθως 20 ημέρες.