Καταναλώστε σωστά τις πρωτεΐνες

Η καύση των πρωτεϊνών είναι μια διαδικασία που απαιτεί περισσότερο χρόνο σε σχέση με τα λίπη και τους υδατάνθρακες και για αυτό τον λόγο προτιμάται η κατανάλωση της από όσους έχουν ξεκινήσει το αδυνάτισμα γρήγορο https://www.my-pharmacy.gr/tag/adunatisma-grigoro.  Ας δούμε μια σειρά από απλούς τρόπου με τους οποίους μπορούμε να λάβουμε τις πρωτεΐνες.

Όσον αφορά τα γαλακτοκομικά προϊόντα οι πιο εύκολες λύσεις είναι τα διάφορα smoothies που έχουν ως βάση το γιαούρτι και το γάλα φουντουκιού ή αμυγδάλου μαζί με κάποιο φρούτο ως συμπλήρωμα. Επιπλέον, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη στέβια για μια πιο γλυκιά γεύση και μεγαλύτερη απόλαυση. Μία εναλλακτική λύση είναι το γιαούρτι ανακατεμένο με ανάλατους ξηρούς καρπούς.

Το αυγό μπορεί να καταναλωθεί είτε με τα ασπράδια του βρασμένα με αλάτι και πιπέρι, είτε ως muffins ψημένα στο φούρνο (θα χρειαστούν αυγά, λαχανικά, μπέικιν πάουντερ και λίγο γάλα).

Τα pancakes από βρώμη είναι η ιδανική επιλογή όσον αφορά τα δημητριακά. Θα χρειαστούν δύο ασπράδια αυγού και δύο κουταλάκια της σούπας βρώμη. Τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό σκεύος και προσθέτουμε λίγο ταχίνι ή φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου. Εναλλακτικά προσθέτουμε φέτες από γαλοπούλα ή τυρί.

Σε κάθε περίπτωση δεν παίζει ρόλο μόνο η κατάλληλη συνταγή, αλλά και η ποσότητα που θα καταναλώσουμε. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, έτσι ώστε να χορτάσουμε εν μέρει, αλλά να μην το παρακάνουμε. Μην ξεχνάμε να πίνουμε αρκετό νερό για να κάνουμε πιο εύκολη τη διαδικασία της πέψης.