Η σωστή διατροφή χαρίζει υγεία

Η σωστή διατροφή συμβαδίζει με το αδυνάτισμα και τη σύσφιξη www.ifarmacy.gr/tag/susfiksi/. Μας προσφέρει αυτά που χρειαζόμαστε στην ποσότητα που τα έχουμε ανάγκη. Έτσι, δεν επιβαρύνουμε σε κανένα σημείο τον οργανισμό μας. Εφόσον τη συνδυάσουμε με λίγη γυμναστική σε καθημερινή βάση, τότε θωρακίζουμε ακόμη περισσότερο την υγεία μας.

Η επιλογή τροφίμων φυσικής προέλευσης μας εξασφαλίζει τη σιγουριά πως δεν βάζουμε κάτι βλαβερό μέσα μας. Τα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια, τα δημητριακά, τα ζυμαρικά και τα γαλακτοκομικά φυσικής προέλευσης, είναι οι καλύτερες επιλογές. Τις βρίσκουμε εύκολα στην αγορά, έχουν πλούσια γεύση και μας προσφέρουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Η αποφυγή των τηγανητών φαγητών και η προτίμηση των βραστών και των μαγειρεμένων στον ατμό μας βοηθούν να απολαύσουμε την πραγματική γεύση τους και να απορροφήσουμε όλα τα συστατικά τους. Σε όσους αρέσει το κρέας, μπορούν να τρώνε περισσότερες φορές ψάρια και να αποκλείσουν το κόκκινο κρέας και τα αλλαντικά.

Εναλλακτικά, μπορούν να επιλέξουν κοτόπουλο ή γαλοπούλα (χωρίς την πέτσα) που είναι πιο καθαρές πηγές πρωτεΐνης. Το βούτυρο και η μαργαρίνη είναι προτιμότερο να αντικατασταθούν από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή το σησαμέλαιο για όσους έχουν μεγαλύτερη οικονομική άνεση.

Λουκάνικα, ζαμπόν, μπέικον, τα ψημένα στα κάρβουνα κρέατα ή τα παστά και τα διάφορα άλλα αλλαντικά δεν κάνουν καλό στην υγεία μας ακόμη και σε μικρές ποσότητες. Το μαρινάρισμα τέτοιων τροφών και η χρησιμοποίηση ξυδιού στις συνοδευτικές σαλάτες μειώνουν τις βλαβερές συνέπειες. Ο καθαρισμός των καμένων κομματιών από τα ψημένα φαγητά είναι απαραίτητος.