Χάστε κιλά με σπόρους τσία

Το φαρμακείο της φύσης έρχεται να δώσει για μια ακόμη φορά πολύτιμη βοήθεια με μία τροφή που δεν είναι πολύ γνωστή στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για τους σπόρους τσία, οι οποίοι βοηθούν αποτελεσματικά τον ανθρώπινο οργανισμό σε μια σειρά από σημαντικά θέματα υγείας. Ένα από αυτά είναι και το αδυνάτισμα γρήγορο https://www.ifarmacy.gr/tag/adunatisma-grigoro.

Το chia (Salvia Hispanic) είναι φυτό με πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Στην αρχαιότητα πολλοί λαοί το χρησιμοποιούσαν ως βασικό συστατικό στην καθημερινή τους διατροφή. Είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και Ω3 λιπαρά οξέα. Συνδυάζεται με τα περισσότερα πιάτα και βοηθάει αποτελεσματικά στην απώλεια βάρους.

Οι τελευταίες έρευνες έδειξαν πως αν λαμβάνουμε τους σπόρους τσία σε ποσότητα μεγαλύτερη των 25 γραμμαρίων ημερησίως για ένα χρονικό διάστημα, μπορούμε μέσα από μια ισορροπημένη διατροφή να χάσουμε σίγουρα τα παραπανίσια κιλά.

Το μυστικό βρίσκεται στην ικανότητα που έχουν οι συγκεκριμένοι σπόροι για να αυξάνουν άμεσα και να σταθεροποιούν σε υψηλά επίπεδα το μεταβολισμό μας. Το περιττό λίπος από τη μέση, το στομάχι και την κοιλιά χάνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα αν προσθέσουμε και λίγη άσκηση στην καθημερινότητά μας.

Οι σπόροι τσία καταπολεμούν την πρόωρη γήρανση και μας βοηθούν να απαλλαγούμε γρηγορότερα από την κυτταρίτιδα. Όλα αυτά χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ουσίες και τα Ω3 λιπαρά οξέα. Σε περίπτωση που καταναλώνονται τακτικά, μας προκαλούν κορεσμό και μας βοηθούν να ελέγχουμε καλύτερα την όρεξή μας. Θα πρέπει πάντα να τρώγονται με αρκετή ποσότητα νερού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.