Υπάρχουν και οι δοκιμασμένες συνταγές

Οι καραμέλες για το λαιμό είναι ένα πολύ χρήσιμο προϊόν για μικρούς και μεγάλους. Έχουν προληπτική και θεραπευτική δράση. Διατίθενται στα φαρμακεία σε προσιτή τιμή. Ωστόσο, υπάρχουν και τα κλασσικά σπιτικά γιατροσόφια, τα οποία έχουν πολύ καλά αποτελέσματα, όταν χρησιμοποιηθούν με το σωστό τρόπο ή συνδυαστούν με κάποια φαρμακευτικά σκευάσματα.

Ένα ζεστό τσάι με μέλι μπορεί να καταπραΰνει τον ερεθισμένο λαιμό. Το θυμάρι έχει αποχρεμπτικές, αντιμικροβιακές και αποσυμφορητικές ιδιότητες και μαζί με το φασκόμηλο που ανακουφίζει από τον πονόλαιμο, είναι οι δύο καλύτερες επιλογές για να τις αναμείξετε με το μέλι.

Μπορείτε επίσης να κάνετε γαργάρες με αλατόνερο, μια πρακτικά που σίγουρα θα σας ανακουφίσει. Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα αντισηπτικά σκευάσματα ως συμπλήρωμα διατροφής και μπορούν να βοηθήσουν στην άμεση αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά με ξυλαράκια κανέλλας και µέλι για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Υπάρχει και η επιλογή άλλων βοτάνων που έχουν αποχρεμπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτά μπορούν να συνδυαστούν με το θυμαρίσιο μέλι, που είναι ένα πανίσχυρο προϊόν. Επίσης, μπορείτε να πίνετε πολλά υγρά, αφού είναι πολύ σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένοι.

Όταν δεν καταναλώνετε πολλά υγρά, δεν παράγεται αρκετό σάλιο και βλέννα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ξηρότητα. Αυτή η κατάσταση κάνει τη φλεγμονή χειρότερη. Πίνετε άφθονο νερό και τσάι ή χυμούς και φάτε κοτόσουπα. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να πάρετε και ένα παυσίπονο για να ανακουφιστείτε από τους πόνους στο λαιμό και τον φάρυγγα.