Σκουντής: “Σόφο, η καρέτα καρέτα του μπάσκετ”

29518690_EV_THK_181017_SHORTSIANITHS_TRIKALA_PROPONHSH4.limghandler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όσο έγραψε ο έγκριτος δημοσιογράφος στα “Νέα” για τον Σοφοκλή.

Το κείμενο του Βασίλη Σκουντή για το come back του Σχορτσανίτη:

Eνα (άλα της τα Τρίκαλα) «non paper» που μοιράσθηκε χθες το πρωί προανήγγειλε την είδηση. Και λίγες ώρες αργότερα ένα δελτίο Τύπου την επικύρωνε. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης βάδισε στα νωπά ίχνη του Κώστα Βασιλειάδη, πήρε τα ταλέντα και τα (180) κιλά του και τα κουβάλησε στα Τρίκαλα, όπου τον περίμενε με ανοιχτές αγκάλες ο Κώστας Μέξας, ο οποίος μοιράζεται έναν ιδιότυπο τίτλο τιμής μαζί με τον Ντέιβιντ Μπλατ… Είναι οι δυο προπονητές που επιχείρησαν δυο φορές να σώσουν την καριέρα και τη ζωή του «Big Sofo»!

Πλάκα πλάκα, τόσες απόπειρες σωτηρίας ούτε για τη χελώνα καρέτα καρέτα δεν έχουν γίνει! Στα 32 του ο γεννημένος στο Τίκο του Καμερούν μπασκετμπολίστας επιστρέφει στη σκηνή έπειτα από δεκαοκτώ μήνες νηστείας και προσευχής. Ο σέντερ-μπετονιέρα (όπως τον βάφτισε ο Φίλιππος Συρίγος στο Mundobasket του 2006, όταν έπαιρνε παραμάζωμα την εθνική ομάδα των ΗΠΑ) έχει να πατήσει στο παρκέ από τις 23 Απριλίου του 2016, στον δεύτερο αγώνα των πλέι οφ ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ.
Στις 29 του περασμένου Δεκεμβρίου πείσθηκε από τον Μέξα να υπογράψει στον Απόλλωνα Πατρών, αλλά ο υπερβάλλων ζήλος τού βγήκε ξινός: μόλις στην τέταρτη προπόνηση έπαθε ρήξη αχιλλείου τένοντα, εγχειρήθηκε ανήμερα του Αϊ-Γιαννιού και ύστερα από εννέα μήνες ξαναλέει το δικό του «Ι am back».
Το ρίσκο
Ο Μέξας γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι ξαναπαίρνει ένα μεγάλο ρίσκο: ο (κάποτε αποκληθείς από τους Αμερικανούς που τον κοίταζαν σαν ξερολούκουμο) «Baby Shaq» είναι μια καυτή πατάτα στα χέρια κάθε προπονητή.
Τους τελευταίους μήνες ο Σοφοκλής σκιζόταν καθημερινά στο γήπεδο υπό την επίβλεψη του Μιχάλη Καλαβρού, που επέστρεψε στην Κίνα και τον άφησε να… κοπανιέται νυχθημερόν παρέα με τον επίσης άνεργο Βασίλη Καββαδά.
Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που τον εμπιστεύονται. Το ζητούμενο είναι να εμπιστευθεί ο ίδιος τον εαυτό του, να σταθεί στα πόδια του και όποτε έλθει το πλήρωμα του χρόνου, να νιώσει την ηθική ικανοποίηση ότι απεσύρθη «with his boots on»…