Καταπολεμήστε το μπούκωμα της μύτης φυσικά

Το μπούκωμα στη μύτη και η συνεχής καταρροή είναι πολύ ενοχλητικές καταστάσεις. Συνήθως οφείλονται σε κρυολόγημα, σε ίωση, σε ρινοκολπίτιδα ή σε αλλεργία. Όταν κάποιος δεν μπορεί να αναπνεύσει από τη μύτη, νιώθει πως πνίγεται και δυσανασχετεί.

Η μπουκωμένη μύτη βασανίζει πολλούς, αφού τα συμπτώματα διαρκούν αρκετές μέρες και προκαλούν έντονους πονοκεφάλους ή αϋπνία. Εκτός από τον φυσιολογικό ορό και ορισμένα σπρέι που συνιστούν οι γιατροί για την αντιμετώπιση της βουλωμένης μύτης, υπάρχουν και οι φυσικές λύσεις.

Μία παλιά και δοκιμασμένη συνταγή είναι οι εισπνοές πάνω από την κατσαρόλα. Ρίξτε μέσα στο ζεστό νερό λίγο ευκάλυπτο ή μία κουταλιά Wicks, σκεπάστε το κεφάλι σας με μία πετσέτα και σκύψτε πάνω από το ζεστό νερό, ξεκινώντας αργά τις εισπνοές. Επαναλάβετε όσες φορές μπορείτε. Μην βάζετε το πρόσωπο πολύ κοντά στο ζεστό νερό, γιατί θα το νοιώσετε να καίγεται.

Άλλη μία λύση είναι οι εισπνοές με σκόρδο. Όσο και να μη σας αρέσει, αν ταλαιπωρείστε από το μπούκωμα, αποτελεί μία ανακουφιστική λύση. Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέστε φρέσκο ψιλοκομμένο σκόρδο σε αυτό (3 έως 4 σκελίδες είναι αρκετές). Σταθείτε πάνω από την κατσαρόλα που βγάζει ατμούς, καλύψτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και αρχίσετε τις βαθιές εισπνοές. Σ

Αρχικά, ίσως νιώσετε λίγο δυσάρεστα, αλλά θα σας βοηθήσει πολύ, αφού ο ατμός από μόνος του είναι ένα καταπληκτικό αποσυμφορητικό και καθαρίζει τις αναπνευστικές οδούς, ενώ το σκόρδο είναι ένα ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό και έχει αντιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.