Αντιμετωπίστε προσεκτικά κάθε κρυολόγημα

Το κοινό κρυολόγημα εμφανίζεται υπό τη μορφή μικροεπιδημίας και μεταδίδεται εύκολα. Πρόκειται για μία συχνή κατάσταση, την οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν κάθε χρόνο μικροί και μεγάλοι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς συνιστάται να μη χορηγείται ασπιρίνη σε παιδιά κάτω των 12 ετών ως αντιπυρετικό στις γριπώδεις γενικά καταστάσεις. Αντί αυτής μπορεί να χορηγηθεί η παρακεταμόλη, ενώ στα παιδιά κάτω των δύο ετών δεν πρέπει να χορηγούνται φάρμακα. Ακόμα, ο ασθενής δεν χρειάζεται να πάρει αντιβιοτικά για την αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος.

Ωστόσο, επιβάλλεται να διατηρούμε τον οργανισμό μας σε άριστη σωματική και ψυχική κατάσταση, να τρεφόμαστε καλά και να ντυνόμαστε κατάλληλα. Ακόμα, να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό με νοσούντα άτομα και να μη συχνάζουμε σε κλειστούς χώρους, όπου μπορούν να υπάρχουν άτομα ασυμπτωματικά, τα οποία μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο. Ακόμα, επιβάλλεται το συχνό πλύσιμο των χεριών και η χρήση καθαρών μαντιλιών ή πετσετών.

Για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας αποτελεσματικά στη μάχη κατά των ιών, μπορείτε να λάβετε κάποια μέτρα, που θα οδηγήσουν στην γρηγορότερη ολοκλήρωση του κύκλου του κρυολογήματος. Η σωματική και η ψυχική κόπωση είναι σύμμαχοι των ιών, για αυτό χρειάζεται ξεκούραση στο σπίτι, έστω και για δύο ημέρες.

Η ατμόσφαιρά πρέπει να είναι ζεστή. Όσο περισσότερα υγρά πίνετε, όταν είστε συναχωμένοι, τόσο το καλύτερο. Καταναλώστε δύο λίτρα νερό την ημέρα, καθώς και φρεσκοστυμμένους χυμούς φρούτων ή ροφήματα (χαμομήλι, τίλιο, φασκόμηλο, δίκταμο).