Συμπλήρωμα με βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε https://www.ifarmacy.gr/tag/bitamini-e θεωρείται στις μέρες μας μία από τις σημαντικότερες ουσίες για μικρούς και μεγάλους άνδρες και γυναίκες. Πρέπει να λαμβάνεται σε καθημερινή βάση. Τη συναντάμε σε πολλά τρόφιμα και συμπληρώματα διατροφής.

Η Power Helath CLASSICS Platinum Range Vitamin E 400iu, 30 caps, κυκλοφορεί στην αγορά σε συσκευασία των 30 καψουλών. Πρόκειται για ένα σκεύασμα, το οποίο παρέχει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες, των αγγείων και της καρδιάς, έχοντας και αντιθρομβωτική δράση. Η βιταμίνη Ε, ή τοκοφερόλη, είναι μια λιποδιαλυτή ουσία, ισχυρά αντιοξειδωτική, που βοηθάει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Συναντάται κυρίως σε φυτικά έλαια, όπως το σιτέλαιο, το ελαιόλαδο και γενικά σε τροφές φυτικής προέλευσης. Η ονομασία της προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις «τόκος» (γέννα, δημιουργία) και «φέρω», αφού η έλλειψή της από νωρίς είχε συσχετισθεί με την στειρότητα.

Θεωρείται απαραίτητη για την ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες, την προστασία των αγγείων και της καρδιάς, την ανάπλαση των κυττάρων και την επούλωση του δέρματος, την αντιθρομβωτική της δράση, ενώ συμβάλλει και στη σωστή λειτουργία των μυών. Επιπλέον, είναι κατάλληλη για γυναίκες, καπνιστές, αθλητές, γυναίκες και άνδρες σε αναπαραγωγικές ηλικίες.

Η επάρκεια σε βιταμίνη Ε προλαμβάνει τη θρόμβωση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, αντιμετωπίζει την ξηρότητα του δέρματος, βελτιώνει τη γονιμότητα ανδρών και γυναικών, αυξάνει την ταχύτητα επούλωσης των δερματικών παθήσεων και ανακουφίζει τους αθλητές από πόνους μετά από έντονη άσκηση. Ακόμα, συμβάλλει στην προστασία των αγγείων, στη διατήρηση υγιών ιστών της επιδερμίδας και βελτιώνει τη φυσική σωματική απόδοση.