Για μια λαμπερή και υγιή επιδερμίδα

Όλοι μας λίγο ή πολύ θέλουμε να έχουμε μια καλή εξωτερική εμφάνιση, είτε βρισκόμαστε σε δημόσιο χώρο, είτε είμαστε με τους δικούς μας ανθρώπους μέσα στο σπίτι μας. Αυτή μας την επιδίωξη υποστηρίζουν μια σειρά από βιταμίνες www.mamacorner.gr/gynaika/sumplhrwmata-diatrofhs/vitamines/ και άλλα θρεπτικά στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να έχουμε προσθέσει απαραίτητα στη διατροφή μας.

Οι έντονοι ρυθμοί ζωής και οι συνήθειές μας, μας παρασύρουν πολλές φορές σε διάφορες διατροφικές παρασπονδίες. Το αποτέλεσμα είναι να μην καταφέρνουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες του οργανισμού μας. Βέβαια υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την όλη εξέλιξη που έχουμε, όπως είναι η ηλικία, το φύλο, το ύψος, η σωματική δραστηριότητα και τα πιθανά προβλήματα υγείας.

Ας δούμε τι πρέπει να περιλαμβάνουν οι τροφές για όλους όσους θέλουν να έχουν λαμπερή και υγιή όψη σε δέρμα και μαλλιά. Οι βιταμίνες C και Ε είναι βασικά συστατικά του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Στην ουσία πρόκειται για ισχυρά αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην πρόληψη της γήρανσης της επιδερμίδας, βελτιώνουν την υφή του και περιορίζουν την επίδραση της UVB ακτινοβολίας.

Η βιταμίνη Α (και η β-καροτίνη που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α), βοηθούν αποτελεσματικά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και είναι σημαντικές όσον αφορά τον φυσιολογικό κύκλο ζωής των κυττάρων. Έχει αποδειχθεί πως τα χαμηλά επίπεδά τους μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα και να κάνουν τα μαλλιά αδύναμα και εύθραυστα. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή έτσι ώστε να μην υπάρχει υπερκατανάλωση.