Αντιοξειδωτικό και καρδιαγγειακό συμπλήρωμα βιταμίνης Ε

Η βιταμίνη Ε https://www.propharmacy.gr/vitamini-e/ θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά στην εποχή μας για τη διατήρηση της καλής υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Τη συνιστούν οι ειδικοί τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες. Τη συναντάμε σε πολλά συμπληρώματα διατροφής στα ράφια των φαρμακείων.

Το Now E1000 IU, D-Alpha Tocopheryl Acetate, 50 softgels είναι ένα αντιοξειδωτικό και καρδιαγγειακό συμπλήρωμα βιταμίνης Ε, το οποίο θεωρείται ευεργετικό για το γεννητικό σύστημα, την επούλωση πληγών και την προστασία από το σύνδρομο υπερπροπόνησης. Η 100% φυσική NOW E-1000 DA προσφέρει 1,000 IU d-alpha tocopheryl acetate. Αυτή τη μορφή προτιμάει να χρησιμοποιεί ο οργανισμός. Ενισχύει την καλή υγεία του καρδιαγγειακού και ανοσοποιητικού συστήματος, των συνδέσμων και του δέρματος, μέσω της αντιοξειδωτικής της δράσης.

Η φυσική και η συνθετική μορφή της α-τοκοφερόλης απορροφάται, αλλά μόνο η μισή από την συνθετική της μορφή παραμένει στο πλάσμα, ενώ η υπόλοιπη αποβάλλεται. Έτσι, η φυσική της μορφή είναι δύο φορές περισσότερο δραστική από την αντίστοιχη συνθετική. Η συγκεκριμένη βιταμίνη έχει αποδειχθεί πως προστατεύει ιδιαίτερα τις μεμβράνες των κυττάρων του αίματος, του νευρικού συστήματος, των σκελετικών μυών και του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού από τις αρνητικές επιδράσεις των ελευθέρων ριζών.

Η πολύ έντονη άσκηση αυξάνει την παραγωγή ελευθέρων ριζών. Πρόκειται για βλαβερά παραπροϊόντα που προκύπτουν από τις διαδικασίες του μεταβολισμού στον οργανισμό και επηρεάζουν τα κύτταρα. Τέλος, η συχνή κατανάλωση αντιοξειδωτικών βιταμινών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου.