“Συμφωνία Ολυμπιακού , Εμενίκε”-ήττα από Πανιώνιο

emenike_fenerbahceΒροχή δημοσιευμάτων από την Τουρκία για συμφωνία

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο παίκτης είπε το “ναι” και μάλιστα αναμένεται στην Αθήνα την Δευτέρα για να περάσει εξετάσεις και να υπογράψει, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζεται αν έχει επέλθει συμφωνία με την Φενέρμπαχτσε και με ποια φόρμουλα.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού δεν επιβεβαιώνουν τις φήμες, αλλά δεν… διαψεύδουν κιόλας! Το βράδυ της Κυριακής πηγές από την πλευρά των ερυθρολεύκων τόνισαν πως ο Εμενίκε αποτελεί προτεραιότητα για τη θέση του επιθετικού και πως μάλιστα θέλουν να ξεκαθαρίσει άμεσα η περίπτωση του, αφού η ομάδα πετάει για το Βέλγιο την ερχόμενη Τρίτη.

Έτσι, είναι πιθανό, αν ισχύουν τα όσα λένε οι γείτονες, όντως ο παίκτης να ταξιδέψει άμεσα στην Ελλάδα τις επόμενες ώρες και να προλάβει μάλιστα την πτήση για το Βέλγιο και το… βασικό μοντάριστα της ομάδας.

Θυμίζουμε πως ο Νιγηριανός επιθετικός αμειβόταν περίπου με 2.500.000€ το χρόνο στην Τουρκία, οπότε οι πρωταθλητές Ελλάδας θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κερδίσουν την κούρσα της υπογραφής του παίκτη.

 

Εμφανώς ανώτερος ο Πανιώνιος νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό σε φιλικό ματς στη Ν.Σμύρνη και έδειξε έτοιμος για την ευρωπαϊκή πρόκληση στο Europa League.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, παρά το γεγονός πως η ζέστη ήταν αφόρητη ακόμη και αυτή την ώρα, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο και να αποζημιώσουν τους περίπου 2000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο για να βοηθήσουν την οικογένεια του μικρού Βαγγέλη Ελευθεριάδη, ο οποίος θα ταξιδέψει με την οικογένειά του στις ΗΠΑ για να συνεχίσει τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο.

Η πρώτη φάση στο ματς σημειώθηκε στο 7ο λεπτό με ένα απευθείας φάουλ-άουτ του Φορτούνη, ενώ στο 12′ ο Πανιώνιος απείλησε για πρώτη φορά με τον Μασούρα από αριστερά. Τελικά, τρία λεπτά μετά οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μετά από ένα τραγικό λάθος του Μποτία, με τον Οικονόμου να σεντράρει και τον Γεσίλ που εκμεταλλεύθηκε την ασυνεννοησία στην άμυνα των πρωταθλητών να σκοράρει από εξαιρετικά πλάγια θέση με ένα απίθανο τελείωμα. Ο Ολυμπιακός ευτύχησε παρ’ όλα αυτά να ισοφαρίσει νωρίς, μόλις στο 19′. Μετά από μπαλιά του Ντε Λα Μπέγια για τον Φορτούνη και άψογη δική του προσπάθεια και τροφοδότηση του Ανσαριφάρντ, ο Ιρανός έγραψε το 1-1 με ωραίο πλασέ. Μέχρι το τέλος τους πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι στον πίνακα του σκορ, με τις δύο ομάδες να έχουν από 2-3 καλές στιγμές, τον Πανιώνιο τις σημαντικότερες και τον Καπίνο όμως να λέει «όχι» σε Λάμπρου και Μασούρα.

Μετά από ένα σχετικά ισορροπημένο πρώτο μέρος, μοιρασμένες καλές στιγμές, τον Πανιώνιο να αιφνιδιάζει και τον Ολυμπιακό να απαντά γρήγορα, το δεύτερο 45λεπτο ήταν σίγουρα χειρότερο από πλευράς απόδοσης των δύο ομάδων και συνολικού ρυθμού, αφού άλλωστε υπήρξαν και πολλές αλλαγές. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να βγάλουν κάποιες φάσεις με Σεμπά, Μάριν και Μπεν, όμως ο Πανιώνιος στην πρώτη του ευκαιρία στην επανάληψη πήρε κεφάλι στο σκορ. Ήταν η φάση του 59′ με τον Μασούρα να βγάζει φοβερή πάσα για τον Λάμπρου και αυτός να νικά τον Καπίνο με άψογο πλασέ. Ως το φινάλε του αγώνα, ο Πανιώνιος είχε ακόμη 1-2 καλές φάσεις όμως αυτό το 2-1 παρέμεινε, με τους «κυανέρυθρους» να αισιοδοξούν για το άμεσο μέλλον τους μετά την εμφάνιση αυτή.