Ο Χαραλαμπίδης θέλει πρωτάθλημα με τη Βέροια !!!

Ακόμα δεν έπεσε και θα επιχειρήσει να ξαναβγει η Βέροια

ψηλά τον πήχη στη Βέροια ο νέος προπονητής Απόστολος Χαραλαμπίδης. Ο 49χρονος αναφέρθηκε στην επιστροφή του στη «Βασίλισσα του Βορρά» και σημείωσε ότι στόχος του ίδιου και των συνεργατών του είναι να γίνει δυνατή και να χτυπήσει ακόμα και το πρωτάθλημα! Αναλυτικά είπε:

«Είναι μια στιγμή για μένα ιδιαίτερη, γιατί έχω περάσει από τη Βέροια πριν έξι χρόνια και έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Είναι μια ομάδα που την έχω μέσα στην καρδιά μου. Μόλις μου ζητήθηκε να έρθω να αναλάβω, δεν το σκέφτηκα καθόλου. Είναι μια ομάδα που με βοήθησε πάρα πολύ προπονητικά, είχαμε μια άνοδο, μια πορεία στη Β’ Εθνική και είχαμε δημιουργήσει μια ομάδα αξιόλογη με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Αυτή η ομάδα τον επόμενο χρόνο ανέβηκε στη Super League και στα δύο τρία χρόνια ο κορμός υπήρχε.

Ερχόμενος εδώ ξέρω ότι είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα. Πάντα στόχος είναι να πρωταγωνιστεί σε όποια κατηγορία και αν βρίσκεται. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα πολύ δυνατή, να παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο και μέσα από αυτό να πρωταγωνιστήσει. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες και στο ποδόσφαιρο υπάρχει μία κρίση, αλλά με τους συνεργάτες μου πιστεύω πως γίνεται μία πολύ καλή δουλειά και θεωρώ ότι ο κόσμος σε λίγο καιρό θα δει ότι αυτή η δουλειά θα αποδώσει.

Θα δημιουργήσουμε μία πολύ καλή ομάδα, μία πολύ δυνατή ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και μαζί με τον κόσμο να πρωταγωνιστήσει η ομάδα για τους υψηλούς στόχους που έχει και πιστεύοντας ότι η φανέλα είναι πολύ βαριά. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ πέρα. Θα δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις και πιστεύω μαζί με τους συνεργάτες μου ότι θα έχουμε μια μεγάλη επιτυχία».

Η επιτυχία πώς προσδιορίζεται;

«Η ομάδα να γίνει δυνατή και να χτυπήσει ακόμα και το πρωτάθλημα. Όπως είπα είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει πάντα να έχει υψηλούς στόχους. Θέλουμε να βρούμε τους κατάλληλους παίκτες, να δέσει αυτό και να γίνει αυτό που θέλουμε όλοι».

Δηλαδή πιστεύετε ότι αυτοί που θα έρθουν μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό;

«Πιστεύω ναι. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πάρα πολύ. Έχει πάει σε δύναμη, ταχυδύναμη και με τη δουλειά που θα γίνει και την όρεξη που έχουμε, θα μπορέσουμε να το πετύχουμε».

Πόσο δύσκολο είναι να δέσει μια ομάδα από την αρχή;

«Σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω στην κατάλληλη δουλειά που θα γίνει. Όταν ανεβήκαμε από τη Γ’ Εθνική στη Β’ είχαμε τέσσερα δελτία μόνο. Ειχε δημιουργηθεί μία πολύ και ανταγωνιστική ομάδα. Η πρώτη χρονιά ήταν, σίγουρα, πολύ καλή, στην 5άδα και την επόμενη ανέβηκε στη Super League».

Για τον περιορισμό των μεταγραφών:

«Δεν έχει σημασία. Παίρνουμε αξιόλογους ποδοσφαιριστές που μπορούν να ανταποκριθούν και να σηκώσουν το βάρος της ομάδας. Αυτή τη δουλειά κάνουμε τώρα με πολύ προσεγμένες κινήσεις, ώστε να έρθουν αυτά τα παιδιά».

Για τα κενά στο ρόστερ:

«Σίγουρα υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι. Η ομάδα δουλεύει εκεί. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα. Είμαστε σε καλό δρόμο. Πιστεύω μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας στις 24 Ιουλίου θα είμαστε στο 80%».

Και αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα τον Οκτώβριο;

«Αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο δεν μπορούμε να λύσουμε εμείς. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Για 10 ημέρες η ομάδα θα είναι εδώ και μετά θα αναχωρήσει για τα Τρία – Πέντα Πηγάδια

Για τους παίκτες άνω των 23 ετών που δικαιούται η Βέροια:

«Δικαιούμαστε έναν ποδοσφαιριστή».

Για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε πέρυσι η Βέροια και αυτό είναι κάτι που τον φοβίζει:

«Προβλήματα υπάρχουν σε όλες τις ομάδες. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο της Βέροιας, αλλά όλων. Θεωρώ ότι με το μπάτζετ που έχει, πάει να δημιουργηθεί και η φάση που μπαίνουμε. Θεωρώ ότι θα βγει φέτος το οικονομικό και δεν θα έχουμε προβλήματα σε όλη τη χρονιά».