Αλλαγές στο κύπελλο Ελλάδος

ball

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To Κύπελλο Ελλάδας διευρύνεται από τη νέα σεζόν. 

Η Ελληνική Ομοσπονδία αποφάσισε να επαναφέρει στο θεσμό τις ομάδες της Β’ Εθνικής, όπως δηλαδή ίσχυε μέχρι και τη σεζόν 2011-12. Τα τελευταία πέντε χρόνια στη διοργάνωση του Κυπέλλου έπαιρναν μέρος μόνο ομάδες της Stoiximan.gr Basket League και της Α2.

Στο Κύπελλο Ελλάδας της σεζόν 2017-18 θα συμμετάσχουν οι 14 ομάδες της Stoiximan.gr Basket League, οι 16 της Α2 και οι 32 της Β’ Εθνικής.

Το βασικότερο βέβαια είναι πως  οι ημιτελικοί της διοργάνωσης θα είναι διπλοί αγώνες, δηλαδή εντός κι εκτός έδρας για κάθε ομάδα. Εν αντιθέσει με ό,τι συνέβαινε μέχρι πέρσι, όπου οι αναμετρήσεις ήταν νοκ άουτ.

H ομάδα των Τρικάλων BC Aries θα μπει στην διαδικασία των αγώνων στην Β’ φάση μαζί με τις ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7-14 στο περσινό πρωτάθλημα της Basket league. Μαζί με τις 8 ομάδες της Α2 και της Β’ Εθνικής που θα έχουν προκύψει από τα παιχνίδια της Α’ φάσης θα σχηματιστούν οχτώ ζευγάρια. Να σημειωθεί ότι οι ομάδες των μεγαλυτέρων κατηγοριών όταν αντιμετωπίζουν ομάδες μικροτέρων παίζουν πάντα εκτός έδρας ανεξάρτητα από την κλήρωση.