Τελεσίγραφο FIFA-UEFA στους «μεγάλους»

Ξεκάθαρο μήνυμα στις τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ έστειλαν οι FIFA και UEFA.

Αντιπρόσωποι των διεθνών ομοσπονδιών συναντήθηκαν διαδοχικά από το πρωί της Πέμπτης με στελέχη των τεσσάρων «μεγάλων» ΠΑΕ (Γκαγκάτση από τον ΠΑΟΚ, Παναγόπουλο-Μπαλωμένου από τον Παναθηναϊκό, Βρέντζο από τον Ολυμπιακό και Λυσάνδρου από την ΑΕΚ).

Ενόψει λοιπόν της Γ.Σ. της ΕΠΟ στις 30 Ιουνίου, ζήτησαν να περάσουν όλες οι αλλαγές που έχουν προτείνει για το καταστατικό της ΕΠΟ και τους Κανονισμούς και ειδικά αυτές που αφορούν στο εκλογικό σύστημα. Παράλληλα, κατέστησαν σαφές ότι αν δεν το κάνουν άμεσα, θα αποσυρθεί η Επιτροπή Εξομάλυνσης και θα είναι αναπόφευκτο το Grexit.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αντιπρόσωποι των ομοσπονδιών ήταν απόλυτα ενημερωμένοι για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και για όλα τα κακώς κείμενα σε κάθε επίπεδο. Παρόλο που απέφυγαν, δε, να συζητήσουν για τη διαιτησία, ο Παναθηναϊκός κατά κύριο λόγο αναφέρθηκε και σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα.

Οι επαφές των ανθρώπων της FIFA και της UEFA θα συνεχιστούν το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν και έχουν προγραμματιστεί επίσης ραντεβού με τους εκπροσώπους των Ενώσεων, οι οποίες πρόσκεινται στις δυο υποψήφιες παρατάξεις των εκλογών της ΕΠΟ.