ΑΣΑ: «Προκάλεσε το γέλιο σε όλη την Καρδίτσα»

Η κόντρα των «κιτρινόμαυρων» με τον δήμο συνεχίζεται

Αναλυτικά: «Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΣ του ΑΣ Αναγέννηση 1904 για όλα τα τραγελαφικά που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες, απαντώντας στην ακατανόητη απόφαση της πλειοψηφούσας παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου που αβαντάρισε κατα τρόπο προκλητικό την ΕΠΣΚ και την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί για 14 χρόνια στην έκταση της Αγίου Νικολάου!

Αναφέρθηκε στην απίστευτη πρόταση που προκάλεσε πλέον το γέλιο σε όλη την Καρδίτσα να χρηματοδοτήσει με την πλάτη της Αναγέννησης η Περιφέρεια το δήμο για να κάνει το γήπεδο η ΕΠΣΚ (που δεν έκανε δεκατέσσερα χρόνια με άλλες χρηματοδοτήσεις!) και στη συνέχεια να αποφασίσει αυτός πως θα χρησιμοποιείται απο την Αναγέννηση με την ΕΠΣΚ, παρότι θα έχει τελειώσει η… θητεία του!!!

Επίσης στην ανακοίνωση του ΔΣ αναφέρει με σαφήνεια ότι η υπόθεση όχι μόνο δεν έχει κλείσει για την Αναγέννηση αλλά μόλις άνοιξε!

Σίγουρες κινήσεις θεωρούνται η αμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη για τους όρους του παραχωρητηρίου του Δήμου στην ΕΠΣΚ, καθώς και η απαίτηση να πάρουν θέση οι εκλεγμένοι βουλευτές ανεξαρτήτως κομμάτων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου αναφέρει τα εξής:

«Το ΔΣ της ερασιτεχνικής Αναγέννησης Καρδίτσας αισθάνεται την ανάγκη με την παρούσα ανακοίνωση να ενημερώσει επισήμως τα μέλη και τους φιλάθλους του Συλλόγου σχετικά με το θέμα εύρεσης χώρου για την δημιουργία εγκαταστάσεων που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας στις 26/06/2017.

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας έγινε κατόπιν αιτήματος του συλλόγου και όχι διότι ευαισθητοποιήθηκε η Δημοτική αρχή. Μάλιστα αναμέναμε 4 ολόκληρους μήνες από τις 07/02/2017 που καταθέσαμε το αίτημα ,το οποίο αν δεν κάνουμε λάθος αποκρύφτηκε –θέλουμε να πιστεύουμε ότι συνέβη λόγω ανθρώπινου λάθους – από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου !

Το αίτημα μας υποστηριζόταν εξ αρχής από τη θέληση και δημόσια δέσμευση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ Αγοραστού για άμεση χρηματοδότηση , εφόσον βρεθεί ο κατάλληλος χώρος από τον Δήμο Καρδίτσας και όχι γενικώς και αορίστως ότι θα έδινε χρήματα για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια η ομάδα. Δυστυχώς για κάποιους η δυναμική του Συλλόγου μπορεί και φέρνει χρηματικά ποσά για επενδύσεις στην πόλη (πέταλο στο Στάδιο , νέα αποδυτήρια , νέος χλοοτάπητας )

Η πρότασή μας εξαρχής αφορούσε συναινετικό πνεύμα και διάθεση όπως ευκρινώς διατυπώνεται στο υπόμνημα μας προς το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, για χρησιμοποίηση της δυναμικής του συλλόγου προς εύρεση χρηματικών ποσών , την εφαρμογή της επένδυσης από τον Δήμο και την εκχώρηση της χρήσης , λειτουργίας και συντήρησης στην ΑΣΑ , και παραχώρηση φιλοξενίας των αθλητικών δραστηριοτήτων της ΕΠΣΚ , αλλά και γενικές αθλητικές χρήσεις από τους συμπολίτες !

Αντί της πρότασής μας από πλευράς Δήμου και με εισήγηση του αρμοδίου αντιδημάρχου μας υποδείχτηκε προς παραχώρηση δημοτική έκταση 29 στρεμμάτων στο ΔΔ Παλαιοκλησίου , με την αιτιολογία ότι εάν επιχειρούσε η δημοτική αρχή να πάρει πίσω την δημοτική έκταση που παραχωρήθηκε στην ΕΠΣΚ θα ξεκινούσε μακροχρόνιος δικαστικώς αγώνας με αβέβαιη κατάληξη .Στις αιτιάσεις της δημοτικής αρχής αναφερότανε συνεχώς οι όροι της παραχώρησης για τα 24 στρέμματα των κεντρικών εγκαταστάσεων και καθόλου για τα 12,50 στρέμματα της απέναντι πλευράς …ουδέποτε βεβαίως κλήθηκε ο παρών νομικός σύμβουλος να πει τη γνώμη του στη δημόσια συνεδρίαση ….

Τέλος μας αντιπροτάθηκε με εξαιρετικό διπλωματικό τρόπο το εξής αμίμητο …να βάλει ο σύλλογος την ‘’πλάτη’’ για τα χρήματα , να γίνει το έργο , να αποδοθεί στην ΕΠΣΚ και να …φιλοξενείται σε αυτό η Αναγέννηση … Το αφήνουμε ασχολίαστο και στην κρίση του καθενός!!!

Δηλώνουμε ότι το θέμα για εμάς …μόλις άνοιξε».