Μουστακίδης: Ο Άρης έχασε το τρένο της ανόδου

Ο παλιός άσος του ΑΟΤ μίλησε για το πρωτάθλημα

 

Δεν… μάσησε τα λόγια του ο Μπάμπης Μουστακίδης, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95,5». Ο παλαίμαχος άσος του Άρη και των Τρικάλων  τόνισε πως η άνοδος δεν χάθηκε στο παιχνίδι με τις Σέρρες αλλά εδώ και καιρό, καθώς η πρώην ομάδα του εμφανίστηκε αδύναμη, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και σε άλλα μέτωπα, καθώς δεν έγιναν τα αυτονόητα για μία ομάδα του βεληνεκούς των «κιτρινόμαυρων».

Αναλυτικά ο Μπάμπης Μουστακίδης μίλησε: 

Για την ισοπαλία στις Σέρρες και τη διαφορά των οκτώ βαθμών που έχει ο Άρης από την κορυφή:  «Σίγουρα αγωνιστικά όχι μόνο απομακρύνεται η άνοδος. Θεωρώ ότι έχει χαθεί πλέον οριστικά για τον Άρη. Έχει χαθεί πιστεύω εδώ και καιρό. Πιστεύω δε χάνει μόνο την άνοδο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά τη χάνει και σε πολλά άλλα μέτωπα, αφού έδειξε ότι ήταν πολύ αδύναμος».

Για το αν ο Άρης , εκτός από αγωνιστικά, είναι αδύναμος διοικητικά και δεν έχει την απαιτούμενη προστασία:   «Δεν ξέρω τι οργάνωση πρέπει να υπάρχει σε αυτά τα θέματα, αλλά έδειξε αδύναμος να υπερασπιστεί τα αγωνιστικά συμφέροντα της ομάδας. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι στην Ελλάδα το επικοινωνιακό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό, όταν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό. Σε αυτό το κομμάτι , σε σχέση και με άλλες ομάδες μικρότερου βεληνεκούς , ο Άρης απέτυχε. Κάποια πράγματα ήταν αυτονόητα ότι έπρεπε να γίνουνε».

Για το αν τον ενοχλούν πως δεν έγιναν τα αυτονόητα: «Ναι με ενοχλεί πολύ. Με ενοχλούσε και με ενοχλεί. Με ενοχλεί ότι θα μπορούσατε να δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα σε θέματα που αφορούσανε τον Άρη. Το κάνατε αυτό και για άλλες ομάδες. Κι ακόμα κάνετε. Μάλλον έχει σημασία σε ποια κατηγορία παίζει μία ομάδα για να έχουν βαρύτητα.Σαν σταθμός κυνηγάτε πολύ εύλογα την έφεση και την τιμωρία του Ολυμπιακού , για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ στο -6 . Το ίδιο θα μπορούσατε να είχατε κάνει και με τη Λαμία στο -6, όπου εύλογα έχει απόλυτο δίκαιο ο Άρης. Όπως το είχα ακούσει και στην εκπομπή σας με τον νομικό του ΟΦΗ».

Για τον Αλέξη Κούγια και τη συνομιλία μαζί του: « Ο κύριος Κούγιας μου είπε πως δεν ανέλαβε τον Άρη γιατί το θέμα ήταν οικονομικό. Δεν ήταν γιατί η Λαμία είχε απόλυτο δίκαιο και γι’ αυτό δεν ανέλαβε τον Άρη. Υπάρχουνε πάντα τρόποι και παραθυράκια για να κυνηγήσεις αυτό που πρέπει να κυνηγήσεις. Νομικά. Αυτό μου δείχνει ότι αν αναλάμβανε την υπόθεση του Άρη , δε θα μπορούσε να λέει ότι η Λάμία έχει δίκαιο. Άρα υπάρχει δίκαιο στο Άρη. Η αδυναμία μπορεί να μην είναι μόνο οικονομική , αλλά μπορεί να αποσκοπεί και σε άλλα πράγματα. Το μυαλό μας μπορεί να πηγαίνει παντού».

« Εάν δεν είσαι δυνατός παρασκηνιακά, δε μπορεί να είσαι δυνατός σε κανένα μέτωπο. Πρέπει να είσαι δυνατός επικοινωνιακά και αγωνιστικά. Στο αγωνιστικό κομμάτι θα μπορούσε να είναι καλύτερος ο Άρης , αλλά εκεί γίνανε εγκλήματα επί Αναστόπουλου.

Για το αν ο Άρης ασχολήθηκε με την υπόθεση τιμωρίας της Λαμίας και αν συγκρίνεται η περίπτωση με τον ΠΑΟΚ: «Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει άλλη δυναμική λόγω Σαββίδη, αλλά και ο Άρης δεν έχει πάψει να υπάρχει σα δυναμική και οντότητα.  Τις ομάδες τις κάνει πρώτα ο λαός και μετά οι υπόλοιποι. Αλλά στην Ελλάδα ξέρουμε ότι το χρήμα κινεί τα πάντα».

Για το αν η διοίκηση του Άρη κυνήγησε αυτή την υπόθεση:  «Κάποια πράγματα θα μπορούσανε να ανακύψουν μέσα από τον σταθμό. Θα μπορούσαν να τραβήξουν την προσοχή σε άλλους ανθρώπους και να αναρωτηθούν , τι γίνεται εκεί πάνω. Τις υποθέσεις τις κυνηγάει η διοίκηση , αλλά τις συντηρούν τα media. Τα δυναμιτίζουν τα media και τα βγάζουν προς τα έξω με θέρμη και με πάθος. Εγώ θα πω ότι, σε αυτή την πόλη δε πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει μία ομάδα , υπάρχουνε πολλές ομάδες. Αν θέλουμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και να αποκτήσει πιο ρεαλιστική μορφή το πρωτάθλημα , πρέπει οι ομάδες να βρίσκονται εκεί που τις αξίζουν. Σίγουρα δε φταίει ο σταθμός που δεν βρίσκονται εκεί».