Ενδιαφέρον Βιλερμπάν για Τσαγκαράκη

aggelos-tsagarakis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με το ebasket.

Αρκετοί είναι οι Έλληνες μπασκετμπολίστες, που αγωνίζονται στο εξωτερικό και διαπρέπουν. Ένας από αυτούς ήταν και ο Άγγελος Τσαγκαράκης, που το καλοκαίρι αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Γαλλία, στην οποία είχε γεννηθεί, για να αγωνιστεί στην Ελλάδα με τη φανέλα των Τρικάλων και ομολογουμένως η ρούκι του σεζόν στη χώρα μας ήταν εξαιρετική.

Ο Άγγελος Τσαγκαράκης για 8 χρόνια έκανε καριέρα στη Γαλλία και έβρισκε καλά συμβόλαια και αυτός ήταν ο λόγος που άργησε να αγωνιστεί στη χώρα μας. Φέτος, είχε καλές προτάσεις στα χέρια του από τη Γαλλία, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσει και την επιθυμία του πατέρα του, που μένει μόνιμα Ελλάδα.  

 

Τα Τρίκαλα τον πλησίασαν πιο γρήγορα από τις υπόλοιπες ομάδες και κατάφεραν να αποσπάσουν την υπογραφή του. Ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Καστρίτης, του πρόσφερε τον ρόλο που ήθελε και ο Τσαγκαράκης είπε το πολυπόθητο ναι.

Στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα ήταν εξαιρετικός και έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο 32χρονος με τη φανέλα των Τρικάλων είχε 10 πόντους μέσο όρο, επίδοση που τον έκανε πέμπτο Έλληνα σκόρερ στην Basket League, πίσω μόνο από Σάκοτα, Μπουρούση, Γιαννόπουλο, Τουτζιαρακη.

Ο Τσαγκαράκης εκτός από το φαρμακερό σουτ που διαθέτει, βοήθησε την ομάδα του σε πολλούς τομείς. Το καλοκαίρι αναμένεται να είναι “καυτό” για τον ίδιο, καθώς οι εμφανίσεις του ήδη έχουν τραβήξει τα βλέμματα πολλών ελληνικών ομάδων, οι οποίες ερίζουν για την απόκτηση του. Προτεραιότητα του είναι να παραμείνει στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει και η περίπτωση να επιστρέψει στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Η Βιλερμπάν, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες της Γαλλίας, φέτος παραπαίει και το καλοκαίρι αναμένεται να κάνει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της. Ήδη, έχει εκφράσει σε φιλολογικό επίπεδο το ενδιαφέρον της για τον παίκτη και μένει να δούμε αν θα πραγματοποιήσει και επίσημη πρόταση.

Πάντως, ο Τσαγκαράκης δεν θα αποφασίσει το μέλλον του βάσει τον οικονομικών δεδομένων, αλλά το κριτήριο του θα είναι ο ρόλος που θα του προσφέρουν και η χρήση του στην ομάδα.