Στοπ στο σερί από Λαύριο (75-78)

1617406

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετά από 4 σερί νίκες, ήρθε ήττα με παράπονα

Το Λαύριο πέρασε με διπλό από το Κλειστό επικράτησε με  75-78 όμως οι παίκτες και ο κόσμος των Τρικάλων αυτή τη φορά έχουν δικαιολογημένα παράπονα για τη διαιτησία και κυρίως παράπονα στη φάση που έκρινε το παιχνίδι. Στα 10 δεύτερα πριν το τέλος με το σκορ 75-77 ο Μανωλόπουλος πήγε για σουτ τριών πόντων, δέχτηκε φάουλ που οι διαιτητές αρνήθηκαν και στη συνέχεια (ενώ η μπάλα ήταν για τα Τρίκαλα για την τελευταία επίθεση) ο παίκτης των Τρικάλων, μίλησε εκνευρισμένος στον Παντελίδη που στην συνέχεια αποφάσισε να δώσει την νίκη στο Λαύριο δίνοντας τεχνική ποινή στον Μανωλόπουλο στερώντας απο τα Τρίκαλα το δικαίωμα να κάνει την τελευταία επίθεση και ενώ η διαφορά ήταν στους δύο πόντους!!!

Κρίμα για τον κόσμο που σήκωσε το κλειστό στον αέρα (ήταν κατάμεστο μετά από καιρό σε ματς με μικρομεσαία ομάδα), κρίμα για την ομάδα που πήγε να κάνει επική ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο και κρίμα κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η ήττα. Απο την άλλη δεν μπορούμε να μην σταθούμε και στην εξαιρετική ομάδα του Λαυρίου που δείχνει ότι κάνει πολύ σοβαρή δουλειά και έχει ξανά Αμερικάνους κελεπούρια.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 32-41, 54-67, 75-78

ΤΡΙΚΑΛΑ: Μανωλόπουλος 7 (1), Κάφεϊ 9 (1), Λίποβι 12 (3), Εζιούκου 4, Μπιρούτα 16 (2), Πουλιανίτης 4 (1), Μπάρλοου 13 (1), Καλογιαννίδης, Χότον 7 , Βαρυτιμιάδης 3 (1).

ΛΑΥΡΙΟ: Νίξον 3, Χάμιλτον 7 (1), Πάντερ 11 (3), Έβανς 25, Γκρέι 5 (1), Στεφανίδης 3 (1), Αθανασούλας 5 (1), Περράκης 3 (1), Γιαννακόπουλος, Κακλαμανάκης 5, Μπολντς 11 (1).

Tο φιλμ του αγώνα

Το Λαύριο ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ, με τον Κακλαμανάκη να πετυχαίνει γκολ-φαόυλ για το 0-3 στο 1΄. Τα Τρίκαλα έδειχναν μια μικρή δυσκολία στο σκοράρισμα στα  πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Πούντερ, ο οποίος έγραψε το 4-9 για την ομάδα του στο 2΄. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να βελτιώνονται στα μέσα του δεκαλέπτου και πέρασαν μπροστά στο 6΄ με το τρίποντο του Μπιρούτα. Ο Μπολτς κατάφερε να ισοφαρίσει για το Λαύριο λίγο αργότερα, κάνοντας το 17-17 στο 8΄. Τελικά ο Εζιούκου με δίποντο διαμόρφωσε το 19-19 για τα Τρίκαλα που ήταν και το σκορ της περιόδου.

ΟΙ φιλοξενούμενοι μπήκαν με σπασμένα τα φρένα στο δεύτερο δεκάλεπτο και έκαναν ότι έπρεπε για να φράξουν τον δρόμο προς το καλάθι στους αντιπάλους τους, ενώ βρήκαν τρόπους για να ανοίξουν την διαφορά τους. Το Λαύριο έτρεξε ένα φοβερό σερί 11-0 στα πρώτα πέντε λεπτά της περιόδου, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευτεί στους 11 (19-30), με τον Έβανς να καρφώνει εντυπωσιακά και τον Γκρέι να εκτελεί πίσω από την γραμμή του τριπόντου. Οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να πάρουν σωστές αποφάσεις, κάνοντας πιο εύκολο το έργο του Λαυρίου, το οποίο έγραψε το 23-39 με τον Νίξον στο 17΄. Τα Τρίκαλα  προσπάθησαν να μειώσουν πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για ημίχρονο κα τα κατάφεραν, με τον Χόουτον να σκοράρει για το 32-41.

To δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τα Τρίκαλα να προσπαθούν αλλά να μην μπορούν να μειώσουν τη διαφορά, αφού ο Μπολντς με δίποντο έγραψε το 38-47 στο 23΄. Τα Τρίκαλα κατάφεραν να κάνουν το 46-52 με το τρίποντο του Κάφει στο 26΄, όμως οι Πούντερ και Έβανς ανέβασαν και πάλι το προβάδισμα του Λαυρίου στου 11 (49-60). Τελικά το Λαύριο ισχυροποίησε και άλλο τη θέση του στο ματς, αφού ο Πούντερ υπέγραψε το 54-67, το οποίο ήταν το αποτέλεσμα του δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι έκαναν μια απέλπιδα προσπάθεια να ξαναμπούν στη διεκδίκηση του ματς και το κατάφεραν, αφού ανέβασαν την απόδοση τους από τα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου. Ο Μανωλόπουλος έριξε τη διαφορά στους 7 με τρίποντο για το 68-75 στο 36΄ και τα Τρίκαλα πίστεψαν στη μεγάλη ανατροπή. Ο Λύποβι με τη μία εύστοχη βολή του έφερε σε απόσταση 4 πόντων τους γηπεδούχους (72-76) στο 38΄ και στο καλάθι (75-77) με τρίποντο του, ένα λεπτό πριν τελειώσει το ματς. Στο τέλος έγινε η φάση που περιγράψαμε στην αρχή.