Τα χείλη σου χρειάζονται αντηλιακή προστασία

Τα αντηλιακά είναι απαραίτητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ανεξαιρέτως ηλικιακής ομάδας ή τύπου δέρματος του καθενός μας. Μάλιστα, θα πρέπει να εφαρμόζονται σε όλα τα σημεία του σώματος, αλλά και του προσώπου μας. Ένα σημείο που πολλοί το αμελούν, αλλά χρειάζεται τη δική του ξεχωριστή φροντίδα και προστασία είναι τα χείλη μας.

Για αυτό το σκοπό, οι περισσότερες εταιρείες αντηλιακών, έχουν δημιουργήσει εξειδικευμένα προϊόντα, τα οποία συνδυάζουν διάφορες δράσεις και καλύπτουν όλες τις ανάγκες της συγκεκριμένης περιοχής. Άλλωστε, η επιδερμίδα των χειλιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και χρειάζεται ξεχωριστή προστασία, για να διατηρήσει την ελαστικότητα και σφριγηλότητά της και να παραμείνει υγιής και απαλή. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τις γυναίκες, αλλά και για τους άνδρες.

Τα αντηλιακά stick προσφέρουν άμεση και παρατεταμένη προστασία από τις επιβλαβείς δράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας, είναι ανθεκτικά στο νερό και στον ιδρώτα. Συνήθως είναι ενισχυμένα με βιταμίνη Ε, προκειμένου να προσφέρουν και αντιοξειδωτική προστασία, πέρα από ηλιοπροστασία και ενυδάτωση και δεν χρωματίζουν, ούτε αρωματίζουν τα χείλη.

Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες, τα συγκεκριμένα αντηλιακά είναι απαραίτητα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αφού τα χείλη δεν διαθέτουν κεράτινη στοιβάδα. Έτσι, είναι περισσότερο εκτεθειμένα στην ηλιακή ακτινοβολία και τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Τα αντηλιακά stick προστατεύουν επίσης και από τη σκόνη ή την αλμύρα και την ξηρότητα. Οι πιο πολλές εταιρείες κυκλοφορούν σχετικά προϊόντα, με αυξημένη σύνθεση σε φυσικά συστατικά.