Λόγοι αγοράς προϊόντων από φαρμακεία

Το online φαρμακείο κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους και αγοραστές στη χώρα μας με το parapharmacie.gr να αποτελεί ένα υπαρκτό παράδειγμα. Υπάρχουν όμως κάποιοι λόγοι που το online φαρμακείο κερδίζει την προτίμηση τους.

Οι χαμηλότερες τιμές πρώτα σίγουρα παίζουν καθοριστικό ρόλο, ενώ πλέον οι καταναλωτές φαίνεται να εστιάζουν και στην ταχύτητα της παράδοσης (28%), στην εξυπηρέτηση (22%), στην ευκολία εύρεσης προϊόντων (21%) αλλά και στη σωστή πληροφόρηση (10%), σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Τα e-φαρμακεία που θα καταφέρουν να υιοθετήσουν τις απαιτήσεις αυτές των Ελλήνων καταναλωτών, είναι προφανώς και αυτά που θα προσελκύσουν και τους περισσότερους πελάτες στο μέλλον.

Περαιτέρω, τουλάχιστον το 25% των ελληνικών ηλεκτρονικών φαρμακείων λειτουργεί με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους καταναλωτές, ισάξιες αυτών που βρίσκονται σε κορυφαία γνωστά sites του εξωτερικού. Την ίδια στιγμή όμως, ένα 10% αυτών αντιμετωπίζει προβλήματα νόμιμης λειτουργίας, αφού δεν διατηρεί όλα τα τυπικά στοιχεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενώ ένα άλλο 10% εμφανίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας ως ηλεκτρονικό κατάστημα. Κατά συνέπεια, το 25% των ψηφιακών φαρμακείων θα αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα σε περίπτωση ουσιαστικής αξιολόγησης/πιστοποίησης από σχετικό φορέα. Οι Έλληνες ιδρυτές των online καταστημάτων εστιάζουν στην εξυπηρέτηση και στην υποστήριξη μετά την πώληση, αφού το 50% κάνει αποστολές στο εξωτερικό και εξυπηρετεί άμεσα τον πελάτη από απόσταση.