Ύποπτα χειραγώγησης το Κέρκυρα-ΠΑΟΚ και Σέρρες- Πανιώνιος

Στο… μάτι της UEFA βρίσκεται η αναμέτρησης της 17ης Δεκεμβρίου

 

Η εταιρεία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης, Sport Radar που συνεργάζεται με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, έστειλε φάκελο στην ΕΠΟ για το συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο και θεωρεί ως ύποπτο χειραγώγησης.

 

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα μεγάλα ποσά που είχαν παιχτεί στην εν λόγω αναμέτρηση, με αποτέλεσμα να υπάρξει σημαντική πτώση στην απόδοση του διπλού. Παράλληλα «ύποπτο» χαρακτηρίζεται και το Πανσερραϊκός-Πανιώνιος 0-3 για το Κύπελλο.

Η ΕΠΟ από την πλευρά της πρόκειται να διαβιβάσει τον φάκελο στον Αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Βάσει πάντως του νέου πειθαρχικού κώδικα για να κινδυνεύσει κάποια ομάδα για χειραγωγημένο παιχνίδι: «οπωσδήποτε θα πρέπει να έχει αποδειχθεί η εμπλοκή συγκεκριμένων προσώπων και η δια-(μετα)-κίνηση των χρημάτων».

Η μοναδική τιμωρία που μπορεί να επιβληθεί στις ομάδες είναι η απαγόρευση συμμετοχής τους στο στοίχημα, στον ΟΠΑΠ και στις εταιρίες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα, από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού όπως έχει συμβεί φέτος με την Λάρισα.