Πρωτιά Απόλλωνα- και ζόρια για Άρη

Ο Απόλλων νίκησε και ανέβηκε ξανά στην κορυφή

Το  γκολ του Μιλούνοβιτς στο 67΄ επέτρεψε στον Άρη να επιστρέψει στις νίκες με το 2-1 επί του Παναιγιάλειου στο “Κλεάνθης Βικελίδης” στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Football League. Σε ένα παιχνίδι όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπορεί να προηγήθηκε στο 30΄ με τον Καράμπελα αλλά αυτή του Αιγίου ισοφάρισε στο 44΄ για να της βάλει δύσκολα και να χρειαστεί η παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ Θόδωρου Καρυπίδη στα αποδυτήρια. Με το τρίποντό τους “κίτρινοι” μείνανε στο -3 από την κορυφή και τον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά και το -2 από τη Λαμία που είναι στην πρώτη δυάδα που οδηγεί στη Super League.Τ

Η “Ελαφρά Ταξιαρχία” πέτυχε την τέταρτη σερί νίκη της και ύστερα από 9 αγωνιστικές είναι πρώτη με 23 βαθμούς. Δύο γκολ λοιπόν για τον Απόλλωνα ο Πετρόπουλος, το 17′ και στο 81′, το δεύτερο είχε σημειώσει στο 41′ ο Σιατραβάνης, ενώ η ομάδα του Μενιδίου είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 με τον Ντάγκρα στο 45′. Οι “πράσινοι” τέλειωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ματσούκα.

Ο Πανθρακικός βρέθηκε να χάνει στο 10′ 1-0 από την Καλλιθέα στην Κομοτηνή, από γκολ του Ηλιάδη, αλλά το 1-1 έγινε άμεσα. Ο Κατσικογιάννης ανέτρεψε τον Ζυγκερίδη και στο 12′ ο Πλέγας ισοφάρισε από το σημείο του πέναλτι. Ο ίδιος παίκτης στο 84′ με πλασέ έκανε το 2-1 και χάρισε το τρίποντο στους Θρακιώτες. Η Καλλιθέα, που προερχόταν από το σπουδαίο 2-0 επί του Άρη, είχε δύο δοκάρια με τον Μπέλη.

 

Η Καλλονή υποδέχτηκε τον Κισσαμικό, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 63′ με τον Μάντζη, με κοντινή προβολή από σέντρα του Κίκε. Η ΑΕΛΚ, που αγνοεί ακόμα τη νίκη στο πρωτάθλημα, ισοφάρισε στο 87′ με πλασέ του Σοφιάνη, στην 5η σερί ισοπαλία. Ο Αιγινιακός, από τη μεριά του, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιαζιτζόγλου άλωσε την Ελευσίνα, αναγκάζοντας τον Πανελευσινιακό να είναι ουραγός και χωρίς νίκη.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χιώτης, Ντάσιος, Βαλεριάνος, Κύργιας, Δεληζήσης, Τσιάρας, Σιατραβάνης (76′ Αλμπάνης), Κονέ, Πετρόπουλος (85′ Διαμαντόπουλος), Ρομάνο (60′ Κρητικός), Κάσσος

ΑΧΑΡΑΝΑΪΚΟΣ (Μίλος Κόστιτς): Αποστολίδης, Ψιάνος, Ματσούκας, Παπατόλιος, Κυριαζόπουλος, Πλαβούκος, Μουστάκης, Τζιώρας, Μεγαλοοικονόμου, Ντάγκρας (76′ Σταμούλης), Τσεμπερίδης (18′ Ζαχαρός)

ΔIAITHTHΣ: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Μεσσήνης, Γκαβέρας (Αχαΐας)

 

ΚΑΛΛΟΝΗ (Δημήτρης Γαβαλάς): Ταΐρης, Ζουλιώτης, Αποστόλου (38’ Τζελίδης), Σάββα, Ποζατζίδης, Γιουκαρής (71’ Λαμπράκης), Παραΐμπα (58’ Τριανταφύλλου), Ευαγγελιδάκης, Γιώργου, Φράγκος, Σοφιάνης.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσοντάκης, Σελινιωτάκης, Σταθάκης, Κουρέλλας, Γκούμας, Τιάγκο Σίλβα, Μάριο Μαρτίνεθ (83’ Ν’ Γκουέμ), Θέος (56’ Κίκε), Ποκόνγκ (75’ Βλάχος), Μάντζης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημητρόπουλος (Δυτ. Αττικής)

ΒΟΗΘΟΙ: Δεληθοδωρής, Ντάλλας (Αθηνών)

 

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Κώστας Βασιλακάκης):  Γκαραβέλης, Κάρδαρης, Πετρούσης, Μπουγαΐδης, Πολίμος, Ηλιάδης (81’ Νικόλτσης), Γαβριηλίδης, Πλέγας, Μπεκατώρος (68’ Μήλιος), Χαλκιαδάκης (58’ Κυριαλάνης), Ζυγκερίδης.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Κουρμπανάς): Σταυριανός, Λεβέντης, Πάτας, Συριόπουλος, Τοπάλι (55’ Κυριζάκης), Κατσικογιάννης, Μπέλης, Μάκο (51’ Γουόρντεν), Ηλιάδης, Τσίπρας, Σταματάκος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δραγάτης (Χαλκιδικής)

ΒΟΗΘΟΙ: Κελάζογλου, Γούτας (Χαλκιδικής)

 

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Στεργιώτης, Κωνσταντινίδης, Ζέλιος, Τσούπρος, Καμπούρης, Σιλιγαρδάκης, Ρόκας (56’ Ιορδανίδης), Γραικός, Κοτσαρίδης (79’ λ.τρ. Τσίγκρος), Αγγελούδης, Ακούζιε (61’ Παλαιολόγος).

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Περικλής Αμανατίδης): Τόλιος, Παπουτσογιαννόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Πασαλίδης (90’+1’ Τοπαλίδης), Πατράλης, Μουκίδης, Ρανγκέλοφ, Γκατσολάρι, Ζγκούρη, Φασίδης (93’ Καρακώστας).