Ενταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για Αθλητικές Δομές κι οφειλές

 

Πέρασε με ψήφους συμπολίτευσης αλλά και με μεγάλη ένταση

Με  ψήφους συμπολίτευσης, αλλά και με μεγάλη ένταση και αντιδράσεις από τα σωματεία ψηφίστηκε η έγκριση του ενιαίου Κανονισμού λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων και ταυτόχρονα  η έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής   για τον καθορισμό αντιτίμου χρήσης .Πάντως στη συνεδρίαση φάνηκε πως το θέμα δεν γνώριζαν καλά καλά ούτε καν τα αρμόδια στελέχη της δημοτικής παράταξης που εισηγήθηκε και βάζει σε εφαρμογή την εισπρακτική πολιτική .

Όπως μάλιστα  αναφέρει το trikalanews “Η  απουσία εισήγησης από πλευράς της αρμόδιας Αντιδημάρχου Έφης Λεβέντη «άναψε τα αίματα» με το …καλησπέρα τόσο στην αντιπολίτευση αλλά και στην …συμπολίτευση, με τον Αλέκο Πολυμερόπουλο να «πυροβολεί» και να ζητά αναβολή αργότερα την αναβολή του θέματοςενώ και ο κ.  Κυρίτσης εκπροσωπώντας το Τένις είχε ενστάσεις. Η θέση των δύο αυτών δημοτικών συμβούλων ήταν έξω από τη γενική  γραμμή της παράταξης, ενώ η προσπάθεια της Αντιδημάρχου Οικονομικών Χρυσάνθης Δαλκαφούκη να τοποθετηθεί αλλά να διακόπτεται την …εξόργισε και απείλησε με αποχώρηση από την αίθουσαβΌταν τα πνεύματα ηρέμησαν, η κ. Λεβέντη αναφέρθηκε στην δημόσια διαβούλευση μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Τρικκαίων για τον Κανονισμό, μια διαβούλευση στην οποία συμμετείχαν …3 Σωματεία και …1 ιδιώτης…
Μέσα από την «βροχή» των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων, δημοτικών συμβούλων αλλά και των Εκπροσώπων των Σωματείων, αναδείχτηκαν ζητήματα όπως οπ χρόνος της διαβούλευσης (καλοκαιριάτικα) και άρα ζήτημα έλλειψης ενημέρωσης (δεν είναι και η πιο δημοφιλής η ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων), ότι δεν υπήρξαν νόμιμες προσκλήσεις των Σωματείων για τις οφειλές τους, ότι Σωματεία (όχι όλα) έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη, ότι ο Δήμος «βλέπει» τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις με φιλοσοφία εμπορικής επιχείρησης με παραδοχή και του ίδιου του Δημάρχου πως σήμερα «είναι αποκλεισμένοι από αυτές απλοί δημότες», ότι αν οι οφειλές παρελθόντων ετών δεν βεβαιωθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου στην Δ.Ο.Υ. θα παραγραφούν.

Οι εκπρόσωποι σωματείων υποστήριξαν πως τα ποσά των παλαιών οφειλών έμειναν σε εκκρεμότητα από λαθους χειρσμούς των υπηρεσιών και πλέον  δεν μπορούν ,όχι μόνο να πληρωθούν,  αλλά ούτε καν να ρυθμιστούν σε ένα βάθος χρόνου. Όλοι   όσοι ήταν στην Αίθουσα συνεδριάσεων το αντιλήφθηκαν,  όμως  λύση δεν βρέθηκε ,  ο Δήμος Τρικκαίων  εγκλωβίστηκε σε μονόδρομο  από την «γκάφα» των υπηρεσιών του και πλέον με τις αποφάσεις του εξωθεί  και προτρέπει τα σωματεία να  προβούν σε Δικαστικές Προσφυγές , υποβάλλοντας τα έτσι και σε νέα έξοδα!!!  Το …ωραίο και το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι σ’ αυτές τις Προσφυγές υπάρχει υπόσχεση πως ο δήμος δεν θα παραστεί να υποστηρίξει τις απαιτήσεις του(!) προκειμένου τα σωματεία να ζητήσουν και να πάρουν δικαστικά την έκπτωση  50% , αλλά αυτή η κίνηση (εαν τελικά γίνει) θα δημιουργήσει τετελεσμένα και θα εκθέσει τον ίδιο τον Δήμο σε τυχόν άλλες ανάλογες παραστάσεις που πιθανότατα θα γίνουν από ιδιώτες…

Τα ποσά είναι τεράστια έμειναν απλήρωτα επειδή δεν μας έγινε σωστή ενημέρωση και με τα σημερινά δεδομένα δεν  μπορούμε να μαζέψουμε ούτε τις πιο μικρές συνδρομές, ανέφερε ο κ Κατσιάμπας εκπρόσωπος του ΑΣΕΤ που έχει να διαχειριστεί οφειλή 12 χιλιάδων ευρώ!!!

Για το θέμα των οφειλών  παρελθόντων ετών αιχμηρή ήταν  η τοποθέτηση του προέδρου των Ικάρων που ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε πως   «θα έχουμε ΄΄πόλεμο΄΄ αν τις βεβαιώσετε και τις κατασήσετε απαιτητές μέσω εφορίας « και ανέφερε μάλιστα πως οι Ικαροι  «δεν προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη, δεν πληρώνουν και…. ελάτε να βγάλετε την ομάδα από το γήπεδο αναλαμβάνοντας και την ευθύνη απέναντι σε αθλητές και γονείς».Πάντως στην εισηγητική του και βασική τοποθέτηση  ο  κ. Παπαστεργίου ζήτησε την συναίνεση των Σωματείων «για να μπει σε λειτουργία ένας Κανονισμός που έχει λάθη αλλά θα βελτιώνεται συνεχώς « και τόνισε πως «δεν είναι στις καλές πρακτικές του Δήμου η διαχείριση των αθλητικών χώρων,υπάρχουν παθογένειες που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε είμαστε να δούμε το οικονομικό και περιμένοντας και την νέα …ρύθμιση για χρέη που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση”