Ρήξη στις σχέσεις Σούπερ Λιγκ με ΕΠΟ

Θα το…βρουν από Γαρδικιώτη στην ΕΠΟ για τη διαιτησία

Τους πίνακες διαιτητών της νέας περιόδου ήταν να επικυρώσει και να ανακοινώσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στη σημερινή συνεδρίαση με τους πίνακες να είναι έτοιμοι από την υπάρχουσα επιτροπή, αποτελούμενη από τους Φρ. Σωμαρακάκη, Δ. Νταμπώση και Χρ. Γενναίο.

Ομως, η Λίγκα αντέδρασε μιας και ο εκπρόσωπος της Σαραϊδάρης δεν είχε συναινέσει για τον αρχιδιαιτητή  παρά τα λεγόμενα του Γκιρτζίκη.

Ο Tεικαλινός Γιώργος Στράτος πήρε τηλέφωνο τον Σαραϊδάρη για επιβεβαίωση και αφού άκουσε την αλήθεια χαρακτήρισε ψεύτη τον πρόεδρος της ΕΠΟ.

Με επίσημη δήλωση του ο Δημήτρης Σαραϊδάρης εξήγησε τι ακριβώς συνέβη…

«Το πρωί επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Στράτος και μου μετέφερε ότι στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε ότι εγώ και ο κ. Δημήτρης Γκρούτσης είχαμε έρθει σε συμφωνία για το τρίτο μέλος της Επιτροπής, ο οποίος θα ήταν ο κ. Δημήτρης Καλύβας.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε μίλησα επ’ αυτού του θέματος με τον κ. Γκρούτση, για τον απλό λόγο ότι δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ ο ορισμός του.Επίσης θα ήθελα να τονίσω κατηγορηματικά ότι ουδεμία συμμετοχή είχα, ως εκπρόσωπος της Super League, στην κατάρτιση των νέων πινάκων και ούτε καν ενημέρωση».

Ρήξη στις σχέσεις Σούπερ Λιγκ με ΕΠΟ

Όπως όλα δείχνουν, από την ΕΠΟ θέλουν να βγάλουν άχρηστο τον Σαραϊδάρη και φάνηκε η ρήξη στις σχέσεις Σούπερ Λιγκ με ΕΠΟ.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League:

Ο πρόεδρος της Super League και Α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Κ. Στράτος, αποχώρησε από τη σημερινή συνεδρίαση της  Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ όταν:

Α) Στο υπ’ αριθμόν 3Β θέμα της ημερήσιας διάταξης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, μαζί με το όνομα του εκπροσώπου της ΕΠΟ στην υπό σύσταση Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών για το Πρωτάθλημα της Super League κ. Δημήτρη Γκρούτση, ανακοίνωσε ότι οι κ.κ. Γκρούτσης και Σαραϊδάρης (εκπρόσωπος της Super League στην εν λόγω Επιτροπή) είχαν ήδη αποφασίσει τον ορισμό του κ. Δημήτρη Καλύβα, ως τρίτου μέλους της επιτροπής, όπως προβλέπεται στο πλαίσιο του «ισπανικού μοντέλου». Τα ανωτέρω, σε αυτοστιγμεί επικοινωνία τους, διέψευσε κατηγορηματικά ο κ. Δ. Σαραϊδάρης προς τον πρόεδρο της Super League.

Β) Στο υπ’ αριθμόν 3Γ θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στην επικύρωση των πινάκων διαιτητών, βοηθών διαιτητών, παρατηρητών, ο πρόεδρος της Super League διαπίστωσε ότι οι πίνακες ήταν ήδη έτοιμοι και θα ετίθεντο προς έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, χωρίς η υπό σύσταση Επιτροπή, κατά το «ισπανικό μοντέλο», να έχει την παραμικρή, όχι μόνο συμμετοχή στην κατάρτισή τους, αλλά ούτε ενημέρωση.

Παρά την απρόσμενη και δυσμενή αυτή εξέλιξη για το Ποδόσφαιρό μας, ο πρόεδρος της Super League κατά την αποχώρησή του, απεύθυνε έκκληση προς τον πρόεδρο και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ:

Α) Ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ με τον αρχιδιαιτητή της Super League να βρεθούν και να συζητήσουν, προκειμένου να βρουν μια κοινή συνισταμένη στο όνομα του αρχιδιαιτητή επιδιαιτητή, όπως προβλέπεται από το «ισπανικό μοντέλο».

Β) Οι τρεις τους, εφόσον θα είναι εκείνοι που θα διοικήσουν τη διαιτησία στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, να συνεργαστούν για την κατάρτιση των πινάκων, όπως προβλέπεται κατά το «ισπανικό μοντέλο».Ο πρόεδρος της Super League και Α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Κ. Στράτος, αποχώρησε όταν η ΕΠΟ τον έφερε προ τετελεσμένων γεγονότων έχοντας έτοιμη λίστα με διαιτητές της αρεσκείας της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.