Πάιζει με τη…ΦΙΦΑ η ΕΠΟ -νέα απειλή για το Ποδόσφαιρο

 

 

 

 

Η ΕΠΟ εξωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο σε περιπέτειες με την άρνηση της για αλλαγές

Η FIFA έχει ήδη ενημερωθεί για το γεγονός ότι στο ΔΣ της ΕΠΟ δεν συζητήθηκε καν το θέμα της εναρμόνισης της Επιτροπής Δεοντολογίας με τα διεθνώς ισχύοντα.

Οταν δε θα λάβει και την επίσημη ενημέρωση από την Ομοσπονδία αναμένεται να πάρει τις τελικές της αποφάσεις.

Για την FIFA δεύτερος δρόμος δεν υπάρχει. Ο Κώδικας Δεοντολογίας θα εναρμονιστεί με τα διεθνώς ισχύοντα είτε με την παρούσα διοίκηση είτε με άλλη. Αλλιώς grexit και με συνοπτικές, αυτή τη φορά, διαδικασίες.

H Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε δώσει το δικαίωμα στο ΔΣ της ΕΠΟ να επιληφθεί σχετικά μέχρι και την Πέμπτη. Προτίμησε όμως να μην συζητήσει καν το θέμα.

Οπότε αναλαμβάνει δράση η FIFA. Και όπως τόνιζε αρμόδια πηγή με γνώση των πραγμάτων στο Contra.gr την Πέμπτη “λυπάμαι γι’ αυτά που πρόκειται να συμβούν!”

 

Η ΕΠΟ το μεσημέρι της Πέμπτης κατά την διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου δεν έθεσε καν το θέμα των αλλαγών στην Επιτροπή Δεοντολογίας τις οποίες απέστειλε η FIFA την Τετάρτη, θέτοντας ως προτεραιότητα τις αλλαγές στους αθλητικούς νόμους στα σημεία που υπάρχει παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι ενήμερη για την ενέργεια της αντίστοιχης ελληνικής και αναμένεται να πάρει τις τελικές της αποφάσεις που μάλλον θα είναι αρνητικές για το ελληνικό ποδόσφαιρο με βάση τα όσα τόνισε πηγή της FIFA στην ιστοσελίδα www.contra.gr: «Λυπάμαι γι’ αυτά που πρόκειται να συμβούν» είπε παράγοντας της παγκόσμιας ομοσπονδίας  που εμφανίστηκε ενήμερος για τις ενέργειες της ΕΠΟ και άφησε να εννοηθεί ότι η FIFA είχε ζητήσει να εναρμονιστεί ο Κώδικας Δεοντολογίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας με αυτόν της Παγκόσμιας μέχρι την 1η Ιουλίου.

Από την ΕΠΟ πάντως, εξακολουθούν να αρνούνται ότι υπήρχε προθεσμία για να επικυρωθούν από το διοικητικό συμβούλιο οι αλλαγές στον Κώδικα Δεοντολογίας ώστε να μπορέσει μετά η αρμόδια Επιτροπή να καλέσει σε πρώτη φάση τους εφτά κατηγορούμενους παράγοντες που προέρχονται από την ΕΠΟ για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

Γκριτζίκης: «Με την έγκριση της FIFA»

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης μάλιστα, το μεσημέρι, στο παρασυμβούλιο που προηγείται του διοικητικού συμβουλίου ενημέρωσε τους παράγοντες της Ομοσπονδίας για την επιστολή της FIFA, δεν έκανε λόγο για προθεσμία και όπως τους είπε χαρακτηριστικά. «Η FIFA είναι ενήμερη. Ό,τι κάνουμε είναι με την έγκριση της» ενώ δεν απέκλεισε να πραγματοποιήσει ταξίδι στην Ελβετία για να έχει επαφές με στελέχη της παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, ο εκπρόσωπος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στις επαφές με την Ελλάδα, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, με δεδομένο ότι δεν βλέπει πλέον κανένα πεδίο συνεννόησης με την ΕΠΟ, έχει υποβάλει πρόταση που είναι μία και πολύ συγκεκριμένη:

Να διοριστεί στην ελληνική ομοσπονδία προσωρινή διοικούσα επιτροπή που θα οδηγήσει την ΕΠΟ στις εκλογές του Οκτώβρη!

Και αυτό είναι το καλό σενάριο. Το κακό σενάριο είναι το ποδοσφαιρικό «Grexit», το οποίο επίσης η FIFA εξετάζει ως λύση, βλέποντας ότι η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αλλάζει, από την στιγμή που η ΕΠΟ έφτασε πλέον στο έσχατο σημείο να δείχνει ανυπακοή ακόμα και απέναντι στην ανώτατη αρχή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.