Πέτυχε ιστορική νίκη η Ουαλία

Τα γκολ της ουαλικής ομάδας σημείωσαν οι Μπέιλ (10′) και Ρόμπσον-Κανού

 

Τα γκολ της ουαλικής ομάδας σημείωσαν οι Μπέιλ (10′) και Ρόμπσον-Κανού (81′), ενώ στο 61ο λεπτό είχε ισοφαρίσει προσωρινά η Σλοβακία με τον Ντούντα.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά το ματς, με τη Σλοβακία να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα. Τότε ο Χάμσικ έκανε καταπληκτική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και σούταρε, αλλά ο Ντέιβις με σωτήριο τάκλιν, απέκρουσε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή του τέρματος.

Η Ουαλία, όμως, ήταν αυτή που πανηγύρισε πρώτη. Στο 10′ ο Γκάρεθ Μπέιλ, με σουτ φάουλ πανηγύρισε το πρώτο γκολ των Ουαλών στο Euro και γενικά σε μεγάλη διοργάνωση. Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης εκτέλεσε το φάουλ περίπου 6-7 μέτρα έξω από την περιοχή, ο Κόζατσικ έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και σε συνδυασμό με τα πολλά φάλτσα που πήρε η μπάλα, κατέληξε στα δίχτυα.

Στην επανάληψη, η Σλοβακία μπήκε πιο δυνατά, αποφασισμένη να γυρίσει το ματς. Στο 55′ μετά από κάθετη μπαλιά του Βάις στον Μακ, ο άσος του ΠΑΟΚ έφυγε απέναντι και διαγώνια από τον Γουόρντ, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα απάντησε η Ουαλία, όταν μετά από σέντρα του Άλεν, κεφαλιά του Μπέιλ, έδιωξε πολύ δύσκολα ο Κόζατσικ.

Στο 61ο, όμως, λεπτό καρποφόρησε η υπεροχή της Σλοβακίας. Τότε ο Μακ πήρε τη μπάλα λίγο κάτω από την περιοχή, πέρασε δύο παίκτες και γύρισε τη μπάλα στον νεοεισελθόντα Ντούντα, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, με άψογο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1.

Η Σλοβακία συνέχισε να πιέζει, ψάχνοντας για το γκολ της νίκης, αλλά η Ουαλία ήταν αυτή που το πέτυχε. Συγκεκριμένα στο 81′, από προσπάθεια του Ράμσεϊ, η μπάλα έφθασε στον Ρόμπσον-Κανού, ο οποίος με πλασέ κάτω από τα πόδια του Ντούριτσα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η Σλοβακία στο 86ο λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει ξανά, ο Νέμετς έκανε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Γουορντ.

Διαιτητής: Σβάιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

Κίτρινες: 31′ Χροσόφκι, 78′ Μακ, 80′ Βάις, 83′ Κούτσκα, 90’+ Σκρτελ.

Ουαλία (Κρις Κόλμαν): Γουόρντ, Ντέιβις, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Τσέστερ, Γκάντερ, Τέιλορ, Άλεν, Ράμσεϊ (88′ Ρίτσαρντς), Έντουαρντς (69′ Λέντλεϊ), Μπέιλ, Τζόναθαν Γουίλιαμς (71′ Ρόμπσον-Κανού).

Σλοβακία (Γιαν Κοζάκ): Κόζατσικ, Πεκαρίκ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Σβέντο, Χροσόφσκι (60′ Ντούντακ), Χάμσικ, Κούτσκα, Μακ, Βάις (83′ Στοχ), Ντούρις (59′ Νέμετς).