Κίνδυνος αποβολής από τα play offs για ΠΑΟΚ

Ορατός είναι ο κίνδυνος αποβολής του ΠΑΟΚ ακόμα και από τα play offs

Σύμφωνα με την «Live Sport» η παρέμβαση από τον αθλητικό εισαγγελέα έγινε έπειτα από στην στάση που κράτησε ο «Δικέφαλος» μετά τον πρώτο ημιτελικό με τους «ερυθρόλευκους» στην Τούμπα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αλλά και για το γεγονός πως η ομάδα δεν κατέβηκε στο Φάληρο για τη δεύτερη «μάχη» στο Κύπελλο Ελλάδας.

AdTech Ad

Αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν η παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα έγινε έπειτα από κλήση της ΕΠΟ ή κινήθηκε αυτοβούλως, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ να αποβληθεί ακόμα και από τα play offs, αν και το συγκεκριμένο σενάριο χαρακτηρίζεται ακραίο. Όλα θα κριθούν από την ερμηνεία που θα δοθεί στον πειθαρχικό κώδικα, αλλά και το άρθρο 19 το οποίο αναφέρει:

«Διαγωνιζόμενες ομάδες οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις επιβαλλόμενες σε αυτές υπό των αρμοδίων οργάνων υποχρεώσεις και να υλοποιούν τους επιτασσόμενους σε αυτές όρους και να λαμβάνουν κάθε προληπτικό μέτρο το οποίο από τις συνθήκες απαιτείται για την ομαλή διεξαγωγή αγώνων.

β) Η γηπεδούχος ομάδα οφείλει να διασφαλίσει στο εν γένει χώρο του γηπέδου την ασφάλεια των αξιωματούχων του αγώνα, των ποδοσφαιριστών, των αξιωματούχων της φιλοξενούμενης ομάδας, των θεατών του αγώνα και την εν γένει τήρηση της τάξης».