Θολό τοπίο στην Basket League, πόσο επηρεάζει τα Τρίκαλα

153780xlarge

Κάτι παραπάνω απο θολό είναι το τοπίο στην Basket League.

Το πρωτάθλημα τελείωσε, τα Τρίκαλα BC Aries πέτυχαν την 3η σερί παραμονή τους στην Α1 και τώρα προσπαθούν να σχεδιάσουν την νέα σεζόν. Δουλειά αντικειμενικά δύσκολη καθώς ουδείς αυτήν την στιγμή μπορεί να πει με βεβαιότητα σε τι περιβάλλον θα κινηθούν οι ομάδες,άρα μπάτζετ δεν μπορεί να προυπολογιστεί μιας και όλα είναι στον αέρα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η κεντρική χορηγία του ΟΠΑΠ που είναι άγνωστο αν θα συνεχιστεί μετά από μία τριετία συνεχών περικοπών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ομάδες της δυναμικής των Τρικάλων BC Aries φέτος πήραν τα μισά χρήματα απο αυτά που πήραν την πρώτη σεζόν και είναι άγνωστο τι θα πάρουν την νέα χρονιά αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τσέχοι που διοικούν τον οργανισμό σκέπτονται να αποσύρουν την κεντρική χορηγία και να διαπραγματευτούν απευθείας με τις εμπορικές ομάδες. Αυτό σημαίνει αυτόματα διάλυση απο την 6η θέση και κάτω! Αν οι μεγάλοι της λίγκας δεν αντιληφθούν ότι πρέπει να μοιράσουν τα δικαιώματα όπως στο ποδόσφαιρο το πρωτάθλημα θα απαξιωθεί πλήρως.

Ουσιαστικά τα μόνα εγγυημένα χρήματα για τις μικρομεσαίες ομάδες είναι τα λεφτά της Nova (υπάρχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο) και τα χρήματα που μπορούν να μαζέψουν ο καθένας από την τοπική αγορά και τα εισιτήρια διαρκείας. Στον τομέα αυτό τα Τρίκαλα BC έχουν ένα πλεονέκτημα έναντι των περισσοτέρων ομάδων των ιδίων «κυβικών»  καθώς έχουν ένα σταθερό χορηγικό πυρήνα απο τα χρόνια ακόμη της Α2 αλλά και έναν σταθερό αριθμό εισιτηρίων διαρκείας.

Επειδή λοιπόν είμαστε ακόμη στον …Απρίλιο και το επόμενο πρωτάθλημα ξεκινά τον Οκτώβριο αντιλαμβάνεται κανείς ότι μόνο ασκήσεις επί χάρτου μπορούν να γίνουν στην παρούσα φάση.