Ρεκόρ συμμετοχών στο 9ο ημιμαραθώνιο

20160316_122521_resized

Πάνω από 2800 αθλητές θα τρέξουν στη μνήμη του Θανάση Σταμόπουλου

Την Κυριακή 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος πια ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα – Τρίκαλα αφιερωμένος στην μνήμη του Θανάση Σταμόπουλου.

 

Και φέτος θα διεξαχθούν τρεις ξεχωριστοί αγώνες, ο μεγάλος, μήκους 21,1 χλμ. με αφετηρία την Καλαμπάκα και τερματισμό την κεντρική πλατεία των Τρικάλων, και δυο μικρότεροι εντός της πόλης των Τρικάλων, μήκους 6 χλμ. και 1 χλμ. (παίδων). Η εκκίνηση για τον μεγάλο αγώνα θα δοθεί στην Καλαμπάκα στις 10 π.μ. της Κυριακής και οι πρώτοι αθλητές αναμένεται να αρχίσουν να τερματίζουν στις 12-12.30 μ.μ..

 

Για τον αγώνα μίλησαν σήμερα το πρωί σε συνέντευξη τύπου οι συνδιοργανωτές του αγώνα.

. Ο πρόεδρος των Τρικαλινών δρομέων Δήμος Πάλλας ευχαρίστησε για τη στήριξη την Περιφέρεια και τους Δήμους Τρικκαίων και Καλαμπάκας και στάθηκε κυρίως στους εθελοντές «χωρίς τη παρουσία των οποίων δεν θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε τον αγώνα» αλλά και στους χορηγούς που στηρίζουν την διοργάνωση. Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης και οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων και Καλαμπάκας Χρυσόστομος Κυρίτσης και Κωνσταντίνος Ράντος έκαναν λόγο για μια μοναδική γιορτή και ευκαιρία προβολής της περιοχής μας. Στην συνέντευξη παραβρέθηκε και το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δρομέων Κώστας Τζίκας.

Ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στον Γιώργο Θέμελη, τον γηραιότερο Τρικαλινό δρομέα, ο οποίος παρακίνησε τους νέους να μπουν στον αθλητισμό.

Τέλος να σημειωθεί ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να γίνουν δότες μυελού στον ειδικό σταθμό που θα στηθεί στην Κεντρική Πλατεία με μέριμνα του τμήματος εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων και του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Τρικάλων.