Δίωξη για εκτεταμένα, κίνδυνος -3β. για ΑΕΚ και Ατρόμητο

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας  άσκησε δίωξη εις βάρος των ΠΑΕ Ατρόμητου, ΑΕΚ

Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Στέφανος – Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης άσκησε το μεσημέρι της Πέμπτης, πειθαρχική δίωξη σε βάρος των δύο ΠΑΕ για “εκτεταμένα επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο”.

Το άρθρο 15, παράγραφος 6, στοιχείο δ, για το οποίο είχε τιμωρηθεί και ο Παναθηναϊκός για τα επεισόδια στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Ολυμπιακό που δεν έγινε, προβλέπει: “δ) Χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, εάν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο”.

Η δίωξη είναι προγραμματισμένο να εκδικαστεί την Παρασκευή (12/2) το μεσημέρι μαζί με την κλήση της ΑΕΚ και του Ατρόμητου σε απολογία από το μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League για “είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο” που επισύρει ποινή έδρας 1-2 αγωνιστικών αλλά και και για ρίψη αντικειμένων που επίσης προβλέπει τιμωρία μίας αγωνιστικής.

Η συνολική ποινή λοιπόν, δεν αποκλείεται να ξεπεράσει και τις τρεις αγωνιστικές όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Παναθηναϊκού που είχε τιμωρηθεί και για “εκτεταμένα επεισόδια” (3 αγώνες) και για “ρίψη αντικειμένων” (1 αγώνας).

Είναι άγνωστο πάντως, αν θα πραγματοποιηθεί καθώς οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντα τους μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα τουλάχιστον. Για να εκτίσει ενδεχόμενη τιμωρία η ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, το μεθεπόμενο εντός έδρας παιχνίδι της “Ένωσης” θα πρέπει η ποινή να έχει ανακοινωθεί μέχρι και την Δευτέρα 22/2.

Η σχετική ενημέρωση από πλευράς της ΕΠΟ ανέφερε:

“Σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Στέφανος-Κωνσταντινός Μπαξεβάνης άσκησε δίωξη εις βάρος των ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ Ατρόμητος διότι οι οπαδοί τους στο Περιστέρι την 7η Φεβρουαρίου  2016, αμέσως μετά την τέλεση του ποδοσφαιρικού αγώνα, ο οποίος διεξήχθη μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ και ΠΑΕ ΑΕΚ στα πλαίσια της 21ης  Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος «SUPERLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ», δημιούργησαν εκτεταμένα επεισόδια, στα οποία ενεπλάκη σημαντικός αριθμός προσώπων και κατά τη διάρκεια των οποίων προκλήθηκε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος προσώπου.

Οι παραπάνω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14 και 15 παρ. 1, 6 (περ. δ΄, στ΄), 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ