Ο Παναγόπουλoς θα τους βάλει μουσική να μερακλωθούν στ’ αποδυτήρια

Τι σχέση μπορεί να έχουν ο Καρυωτάκης, ο Μανου Τσάο, ο Χαλιλ Γκιμπράν, ο Παναγόπουλος  και ο Ευάγγελος Πλεξίδας;  Διαβάστε και θα δείτε

ÔÑÉÊÁËÁ - ÊÁËËÉÈÅÁ  (FOOTBALL LEAGUE 2015-2016)

Ξεσκονίζει τα cd  του Μανου Τσαο και του  Θαν. Παπακωνσταντίνου ο  κοουτς του ΑΟΤ και   σύντομα  θα παίξει το «Me Gustas tu»  στα αποδυτήρια

R-4506662-1370386486-5733.jpeg

 

Ενας διάσημος Ελληνας ποιητής (Καρυωτάκης) , ένας διεθνούς φήμης τραγουδιστής(Μανου Τσάο), ένας Λιβανέζος φιλόσοφος (Χαλίλ Γκιμπραν) και ….μεσα σ’ αυτούς σφήνα κι ο  Βαγγέλης Πλεξίδας!!!

Τους… περιλαμβάνει όλους μαζί σε συνέντευξη ο Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος είναι τελικά (όπως έγραψε η εφημερίδα «διάλογος») μια κατηγορία μόνος του, μια μυστήρια περίπτωση προπονητή που δεν συναντάς εύκολα στα Ελληνικά γήπεδα. Το δημοσίευμα του “δ” αναφέρει….

Ως παρεπόμενο  της  μεγάλης νίκης των” κυανέρυθρων” επί τηςΚέρκυρας,  βγήκε και στην επικαιρότητα  ένα αφιέρωμα στον Κώστα Παναγόπουλο. που λόγω των στυλιστικών του επιλογών (και όχι μόνο…) χαρακτηρίζεται από την ποδοσφαιρική πιάτσα ως εναλλακτικός προπονητής. Μια άλλη περίπτωση δηλαδή που δεν μπαίνει δεν χωρά  στα τετριμμένα κλισέ των περισσότερων Ελλήνων  τεχνικών . Αυτός , πραγματι, είναι μια κατηγορία μόνος του!

Ο κόουτς του ΑΟΤ ΔΕΝ  έπαιξε επαγγελματικά ποδόσφαιρο. Από 27 ετών ξεκίνησε την προπονητική καριέρα. Στα 33 του έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του Πανιωνίου στη Super League. Τώρα είναι στα Τρίκαλα, στη Football League, και “παλεύει” να ανεβάσει την ομάδα στην πρώτη κατηγορία.

Όπως λοιπόν αναγράφεται  στο sport24 o Νικαιώτης είναι ιδιαίτερος προπονητής. Όχι μόνο λόγω των επιλογών του στην ενδυμασία, αλλά και για την εξωγηπεδική συμπεριφορά του. Ο τρόπος που έχει αποφασίσει να ντύνεται, η μουσική, ο κινηματογράφος και το διάβασμα βιβλίων που τον χαλαρώνουν, αλλά και οι καφετέριες και τα μπουζούκια που αποφεύγει. Ο Καρυωτάκης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Μάνου Τσάο και ο Όσκαρ Ουάιλντ. Το απόφθεγμα του Νίκου Καζαντζάκη που τον “σημαδεύει” μέχρι σήμερα και η συμβουλή που θέλησε να δώσει σε όλους αυτούς που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Μιλώντας για τις στυλιστικές του επιλογές ο Παναγόπουλος θυμήθηκε τη γνωστή ιστορία “Είχα κάποια θέματα με τον Πλεξίδα στη Λάρισα. Όταν μπαίνω στο γήπεδο όμως, δεν ακούω καμία εξέδρα’ είπε σε μια αναφορά , όμως αίσθηση προκάλεσε όταν ανέφερε πως λατρεέυει τη μουσικά και λίαν συντόμως θα τη βάλεi και στα αποδυτήρια των Τρικάλων!

“Ακούω κυρίως εναλλακτική μουσική. Είμαι φαν του Θανάση Παπακωνσταντίνου  αλλά και του Μάνου Τσάο. Φαντάσου πως βάζω και στους παίκτες μέσα  στα αποδυτήρια.. Στα Τρίκαλα ακόμα δεν έχω βάλει μουσική στα αποδυτήρια, αλλά σύντομα θα το κάνω”.“Η ουρά του αλόγου”, που είχε γράψει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, είναι το αγαπημένο τραγούδι του προπονητή των Τρικάλων που όπως εκμυστηρεύτηκε έχει διαβάσει Καρυωτάκη Όσκαρ Ουάιλντ και τώρα  τελευταία  τον Χαλίλ Γκιμπράν!

Χαρακτηριστικά δε ανέφερε πως : Εμένα προσωπικά σε καφετέριες και σε μπουζούκια δεν θα με δεις. Θέλω ποιοτικά πράγματα. Ένα καλό βιβλίο, μια ποιοτική μουσική, ένα ποτήρι κρασί, ένα κινηματογράφο. Αυτά έχω στερηθεί από τη δουλειά μου. Οι άνθρωποι με τους οποίους έχω στενές σχέσεις με ξέρουν ως άνθρωπο”.

Οπαδός της Μπιλμπάο

Το πόσο εναλλακτική περίπτωση ανθρώπου είναι, φαίνεται επίσης και από τις οπαδικές του επιλογές . Οπως ανέφερε στο spor 24 συμπαθεί  δύο ομάδες.

“Τη Μπιλμπάο και τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Γίνεται όμως να φύγει ο Βαλβέρδε και να πάρω τη θέση του; Δεν γίνεται. Τα όνειρα όμως δεν σταματάνε ποτέ. Φιλοδοξίες υπάρχουν. Σε πρώτη φάση, θέλω να επιστρέψω στη Super League. Μπορεί να ανέβω με τα Τρίκαλα. Εγώ ασπάζομαι αυτό που έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης. Ότι «η φυγή δεν είναι νίκη, το όνειρο είναι τεμπελιά, και μόνο το έργο μπορεί να χορτάσει την ψυχή». Με τη δουλειά μπορείς να προχωράς. Επιθυμία μου είναι κάποια στιγμή να πάω στην Αγγλία. Εκεί είναι το ιδανικό περιβάλλον. Ακόμα και στην Κόνφερενς να είσαι, αξίζει¨.

Τούτων δοθέντων και… ειπωθέντων απ’ τον εναλλακτικό κ. Παναγόπουλο,  ποιος ξέρει;  Ίσως λίαν συντόμως   να διαβαστούν και οι στίχοι από τον «Κήπο του Προφήτη» στα αποδυτήρια της ομάδας μας, όμως το πλέον βέβαιο είναι ένα: Θα παίξει σίγουρα και στη διαπασών το «Me Gustas tu»  εαν τελικά βγει το «διπλό «,την επόμενη  Δευτέρα, στην Καρδίτσα.

Κι έχουν να γίνουν γούστα μετά στο Στάδιο…