Ανοιξε το Μ.Κ της ΠΑΕ- Παρασκήνιο με απαιτήσεις που σόκαραν τα μέλη του ΔΣ

Διαβάστε τι ισχύει για τη συμμετοχή στο ΜΚ της ΠΑΕ αλλά και το παρασκήνιο που έφερε στα πρόθυρα εμπλοκής  την νέα επένδυση της ομάδας

Δημοσιεύτηκε και τίθεται σε ισχύ πλέον η πρόσκληση Δημόσιας εγγραφής για τα μέλη του ΑΟ Τρίκαλα (παλιά μέλη Φλαμουλίου κατά βάση)  που έχουν δικαίωμα με προτεραιότητα για την αγορά μετοχών της νέοιδρυθείσας  ΠΑΕ Τρίκαλα

Σύμφωνα με την πρόσκληση της Διοικούσας Επιτροπής να ασκήσουν μέσα σε 15 μέρες από τη δημοσίευση της παρούσας, το δικαίωμα συμμετοχής στην κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Το μετοχικό κεφάλαιο, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό το οποίο εγκρίθηκε από την αρμόδια διεύθυνση της εποπτεύουσας αρχής και καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ στις 28/08/2015 με αριθμό μητρώου 135754960000, ανέρχεται στο ποσό των 300.000 ευρώ διαιρούμενο σε 5.000 μετοχές ονομαστικής αξίας 60 ευρώ έκαστης.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως  με αφορμή την προτεραιότητα αυτή των παλιών μελών, παρ ολίγο να προκύψει εμπλοκή αφού επί της ουσίας  αυτό το προνομιακό δικαίωμα  θέτει σε αναμονή το εγχείρημα του Χρήστου Γιαλιά που θα πρέπει να περιμένει να περάσει το 15νθήμερο και μετά να κάνει τις κινήσεις αγοράς μετοχών της νέας ΠΑΕ. Υποθετικά (και μόνον) μπορεί σ’ αυτό το διάστημα να προκύψουν ζητήματα εάν κάποιο παλιό μέλος του σωματείου μπει «σφήνα» σ’ αυτή την οριακή προθεσμία και επιχειρήσει (είτε με οικεία βούληση, είτε με δάκτυλο τρίτου προσώπου) να καλύψει το Μ.Κ. χαλώντας ουσιαστικά τη δουλειά του Χρήστου Γιαλιά.

Βέβαια… ένα τέτοιο ακραίο σενάριο μπορεί να επιφέρει ακραίες καταστάσεις, όμως πάνω σ’ αυτό πάτησε ο επενδυτής της ομάδας που κατόπιν οδηγιών του νομικού επιτελείου του (στο οποίο προίσταται Κύπριος εξειδικευμένος επί αθλητικού δικαίου δικηγόρος) ζήτησε από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη να του παράσχει εγγυητικά χρεόγραφα (συναλλαγματικές ή προσωπικές επιταγές 500 χιλιάδων ευρώ) για την περίπτωση που στραβώσει η δουλειά και χάσει την ομάδα.

Στο άκουσμα των απαιτήσεων του νέου επενδυτή, είναι γεγονός πως  τα μέλη του Ερασιτέχνη υπέστησαν ένα μικρό σοκ κι έμειναν με το…. στόμα ανοιχτό, αφού όλοι αντιλήφθηκαν πως εμπλέκονταν πλέον σε μία διαδικασία που δεν μπορούσαν ούτε να ελέγξουν αλλά ούτε και να καλύψουν (με προσωπικές εγγυήσεις)  την απαίτηση του επενδυτή της ομάδας.

Προς στιγμή και για ένα 24ωρο το όλο  εγχείρημα ήταν στον ….αέρα, αφού ο επενδυτής  δεν έκανε πίσω και επέμενε για  τις εγγυήσεις αποζημίωσης  από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη,  ενώ από την άλλη πλευρά δεν υπήρχε καμία πρόθεση εμπλοκής σε τέτοιο ενδεχόμενο .

Τελικά … με τα πολλά βρέθηκε συμβιβαστική λύση και ο Αθηναίος επιχειρηματίας απέσυρε τις απαιτήσεις του για τις εγγυητικές.