Πολύνεκρο δυστύχημα με θύματα αθλητές

Μετωπική σύγκρουση ανάμεσα σε φορτηγό και σε πούλμαν στο Μαρόκο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 31 ατόμων

Μετωπική σύγκρουση ανάμεσα σε φορτηγό και σε πούλμαν στο Μαρόκο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 31 ατόμων. Πολλά από τα θύματα ήταν νεαροί αθλητές, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Τουλάχιστον εννέα είναι οι τραυματίες.

Το πούλμαν έπιασε φωτιά μετά τη σύγκρουση που σημειώθηκε κοντά στην πόλη Ταν – Ταν στο νότιο Μαρόκο. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι νεαροί αθλητές από την πόλη Μπουζνίκα και από τη Λααγιούν.

Tα σωστικά συνεργεία μεταφέρουν εφιαλτικές εικόνες, λέγοντας πως τα περισσότερα θύματα βρέθηκαν απανθρακωμένα από τη φωτιά που προκάλεσε η σύγκρουση.

Επίσημη αντιπροσωπεία στην οποία θα συμμετέχει μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μοχάμεντ Χασάντ αναμένεται να μεταβεί στο σημείο της τραγωδίας μέσα στην ημέρα.

Τα αίτια που οδήγησαν στη μετωπική σύγκρουση του λεωφορείου με το φορτηγό δεν είναι προς το παρόν γνωστά.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν περίπου 50 επιβάτες, μετέφερε κυρίως νεαρούς αθλητές και τους συνοδούς τους οι οποίοι επέστρεφαν από μια αθλητική διοργάνωση.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται στο Ταν-Ταν, δήλωσε ο Μοχάμεντ Αζάζ διευθυντής του τομέα υγείας στην επαρχία Γκελμίν-Σμαρά.

Σχεδόν 4.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στους δρόμους του Μαρόκου, δηλαδή 11 θάνατοι ημερησίως κατά μέσο όρο σε μια χώρα 34 εκατομμυρίων κατοίκων.