Ο Ολυμπιακός έκλεισε θέση στον τελικό του Κυπέλλου

Ο Ολυμπιακός έκλεισε θέση για τον τελικό του Κυπέλλου κερδίζοντας 3-0 τον Απόλλωνα μέσα στη Ριζούπολη

ImageHandler.ashx

Το άνετο 3-0 διαμορφώθηκε με τα γκολ των Ντοσεβί (21’, 57’) και Χάρα (25’), με τους Πειραιώτες να είναι σοβαροί, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο, ενώ δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα.

Σε αντίθεση με τον αγώνα στα Γιάννενα, στο σημερινό παιχνίδι οι παίκτες του Περέιρα έδειξαν τη σοβαρότητα που αρμόζει σ’ έναν ημιτελικό Κυπέλλου. Ο Πορτογάλος χρησιμοποίησε Χάρα, Μπενίτες στην επίθεση, με τον Τσόρι αριστερά (συγκλίνοντας προς το κέντρο) και τον Αργεντινό να δημιουργεί την πρώτη απειλή προς την εστία του Ταΐρη. Αντέδρασε σωστά, αποσόβησε το γκολ, όμως ελάχιστα μπορούσε να κάνει στη συνέχεια για να σταματήσει τους Πειραιώτες, που δεν άργησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους.

Το πρώτο γκολ ξεκίνησε από τα πόδια του Τσόρι, που γέμισε στην περιοχή, η άμυνα της αθηναϊκής ομάδας αδράνησε και ο Ντοσεβί ο οποίος επωφελήθηκε από τις κόντρες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Και το δεύτερο γκολ είχε άρωμα λάτιν. Ο Μπενίτες κατέβασε ωραία την μπάλα στην περιοχή, για να έρθει ο Χάρα να τελειώσει από κοντά την φάση.

Ο σοβαρός Ολυμπιακός δεν είχε κανένα πρόβλημα, έφερε τον αγώνα στα μέτρα, την ίδια στιγμή που δεν αισθάνθηκε ποτέ απειλή από τους γηπεδούχους. Ήταν “τρακαρισμένοι” και έκαναν αισθητή την παρουσία τους επιθετικά μόλις λίγο πριν τελειώσει το πρώτο μέρος. Μια μάταιη προσπάθεια, με τον Ρομπέρτο να περνάει ένα ήρεμο βράδυ.

Ούτε στο δεύτερο μέρος τους άφησαν περιθώρια ελπίδας. Μπήκαν εξίσου σοβαρά, και επέστρεψαν από τα αποδυτήρια με διάθεση να καθαρίσουν μια και καλή όχι μόνο τη νίκη, αλλά και την πρόκριση από σήμερα. Και το έκαναν με το πολύ όμορφο τελείωμα του Ντοσεβί.

Το τελευταίο ημίωρο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, όμως δεν το αντιμετώπισε ως τέτοιο, βγάζοντας όρεξη και ενέργεια. Το τελευταίο σφύριγμα τον βρήκε νικητή 3-0, επί της ουσίας με την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, περιμένοντας να μάθει τον αντίπαλό του που θα προκύψει από το ζευγάρι Ηρακλής-Ξάνθη.