Μία ακόμη πρόκληση για τον Γιώργο Τσιάνο!

Georgios Tsianos running Meteora

Μετά το Έβερεστ, το Αιγαίο και τη Μάγχη, θα διασχίσει τρέχοντας την έρημο Σαχάρα με στόχο ένα μοναδικό ρεκόρ

Ο Τρικαλινός Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος είναι γιατρός με εργασιακή βάση του το Ηνωμένο Βασίλειο. Εξερευνώντας τα ανθρώπινα όρια, έχει επιχειρήσει ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της γης.

 

Το 2000 ολοκλήρωσε επιτυχώς τον διάπλου της Μάγχης -με τον γρηγορότερο χρόνο που καταγράφηκε παγκοσμίως τη χρονιά εκείνη- και το 2004 έγινε ο πρώτος Έλληνας που ανέβηκε στο Έβερεστ από τη βόρεια και επικίνδυνη διαδρομή του Θιβέτ.

tsianos_everest

 

Το 2011 επιστρέφει στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσει ένα κολυμβητικό υπερεγχείρημα. Με αφετηρία το νοτιότερο σημείο της Πελοποννήσου, κολύμπησε ασταμάτητα ως τις ακτές της Κρήτης καλύπτοντας τη συγκλονιστική απόσταση των 101 χιλιομέτρων και έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που κατόρθωσε να διασχίσει κολυμπώντας το ανοιχτό Αιγαίο πέλαγος.

 

Τον Απρίλιο του 2015 θα είναι έτοιμος για τον Marathon de Sables, έναν από τους πιο αντίξοους υπερμαραθώνιους δρόμου στην έρημο Σαχάρα. Ο MarathondeSablesέχει χαρακτηριστεί από το Discovery Channel ως o σκληρότεροs αγώναs δρόμου στη γη. Ο μαραθώνιος ξεκινάει την Κυριακή στις 5 Απριλίου και διαρκεί 7 ημέρες.

 

Με αυξημένη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, o Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος μέσω του project «ICE WATER FIRE» στηρίζει έμπρακτα τον βρετανικό και διεθνώς αναγνωρισμένο περιβαλλοντικό οργανισμό για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, Opwall Trust. Είναι συνδεδεμένοs με την Opwall Trust ως γιατρός αποστολών στις περιβαλλοντικές τους εκστρατείες ανά τον κόσμο. Η ομάδα του project«ICE WATER FIRE» εκτός από τους Βρετανούς συνεργάτες, τον επιστήμονα και  ακαδημαϊκό Dr George Havenith (Loughborough University, England), τον προσωπικό γυμναστή και διαιτολόγο Craig Barton, τον χειροπρακτικό Darren Barnes-Heath, την θεραπεύτρια μασέρ Becky Welbourne και τον φωτογράφο-κινηματογραφιστή Mark Gillett, πλαισιώνεται και από τους εξής Έλληνες συνεργάτες: τον επιστήμονα και ακαδημαϊκό Δρ Αντρέα Φλουρή(ΤΕΦΑΑ Τρικάλων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και University of Ottawa, Canada), τον φυσιοθεραπευτή και υποψήφιο διδάκτωρ Άγγελο Παππά με έδρα του τα Τρίκαλα, τον ειδικευμένο στο αθλητικό μάνατζμεντ Βασίλη Πούλιο με το ρόλο του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων του project «ICE WATER FIRE» στη Βρετάνια, με έδρα του το Λονδίνο, και τον επικοινωνιολόγο με το ρόλο του συνυπεύθυνου οργάνωσης και υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων του project«ICE WATER FIRE» στην Ελλάδα, με έδρα του την Αθήνα, Αντώνιο-Μάριο Παπαγιώτη.

 

Μέσα από το project «ICE WATER FIRE» και την επιτυχή έκβαση του Marathon de Sables,ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος θα επιχειρήσει να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στην παγκόσμια ιστορία που θα έχει ολοκληρώσει τρεις από τις πιο απαιτητικές αθλητικές προκλήσεις του κόσμου κάτω από πολύ διαφορετικές, ακραίες και επικίνδυνες περιβαλλοντικές συνθήκες.

 

Ακολουθείστε τον Γιώργο στην επίσημη σελίδα του στο Facebook και παρακολουθείστε την πορεία του στο Marathon de Sables τις ημέρες του αγώνα,    5 εώς 11 Απριλίου, μέσα από φωτογραφίες και video που θα δημοσιεύονται καθημερινά. Facebook: Georgios-IoannisTsianos

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το project«ICEWATERFIRE»: www.icewaterfire.com