Μία ακόμη άνοδο για τον Χαρισμίδη

141217xlarge

Ο πρώην παίκτης του ΑΣΤ και του Αιόλου ανέβηκε στην Α1 με την Καβάλα

Ο Τάσος Χαρισμίδης που μαζί με τον Γιάννη Τζήμα είχε πανηγυρίσει άνοδο και με τον ΑΣΤ αλλά και τον Αίολο στην Α1 παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο www.basketblog.gr.

Η Καβάλα βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες και τυπικά στην Basket League, κερδίζοντας και μαθηματικά την επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία, μια άνοδος που πανηγυρίστηκε δεόντως, καθώς είχε την δική της ξεχωριστή σημασία. Η φετινή ομάδα του «αρχιτέκτονα» Γιάννη Τζήμα είχε την τύχη να έχει στις τάξεις της, τον πρώτο σκόρερ της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, τον Κώστα Τότσιο, τον Βαγγέλη Καράμπουλα με τέσσερις ανόδους στον παλμαρέ του, τις τρεις συνεχόμενες (Νέα Κηφισιά, ΑΕΚ και Καβάλα), τους Νίκο Κατσαρέ και Βασίλη Αγγελακόπουλο που το έχουν ξανακάνει, τον φοβερό σκόρερ Σωτήρη Καραποστόλου, αλλά και άλλους ποιοτικούς και εξελίξιμους παίκτες.

Ωστόσο, εκτός όλων αυτών διαθέτει στο ρόστερ της και τον άνθρωπο συνώνυμο των ανόδων, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Τάσο Χαρισμίδη. Ο 34χρονος πάουερ φόργουορντ μετράει 7 ανόδους από το 2007 και μετά, με τον Γιάννη Τζήμα να αποτελεί τον «πνευματικό» πατέρα του. Συγκεκριμένα ο Δραμινός αθλητής, το έκανε για πρώτη φορά την σεζόν 2004-2005 όταν με τον Ολίμπια Λάρισας βρέθηκε στην Α1, ενώ την περίοδο 2007-2008 κέρδισε την άνοδο του με τα Τρίκαλα. Την περίοδο 2009-2010 δεν τα κατάφερε με το Παγκράτι, καθώς οι «ροσονέρι» τερμάτισαν 3οι και έχασαν την άνοδο στις λεπτομέρειες, για να έρθουν από εκεί την σεζόν συνεχόμενες πορείες πρωταθλητισμού. Την περίοδο 2010-2011 με το Ρέθυμνο ανήλθε στην Α1, την επόμενη σεζόν ο Γιάννης Τζήμας τον έπεισε να μετακομίσει στην Β’ Εθνική όπου αρχικά με τον Αίολο Τάυρου και μετά με τα Τρίκαλα ανέβηκε δυο κατηγορίες, ενώ πέρυσι το έκανε με τον Κόροιβο, και με αντίπαλο την Καβάλα!!!

Ο Χαρισμίδης μίλησε στο basketblog.gr για την φετινή άνοδο της Ένωσης, τονίζοντας ότι στην Καβάλα συνάντησε τις καλύτερες συνθήκες εργασίας στην καριέρα του: «H χαρά μας είναι πολύ μεγάλη για την φετινή άνοδο και την πορεία της Καβάλας. Οι κόποι μας ανταμείφθηκαν, καθώς δουλέψαμε πραγματικά πολύ σκληρά μέσα στο γήπεδο, και δεν είναι κάτι που ήρθε από την μια ημέρα στην άλλη. Πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να πανηγυρίζουμε και μαθηματικά την άνοδο μας στην Α1, και εκτός από τις 16 νίκες που έχουμε, είμαστε αποφασισμένοι να το τραβήξουμε όσο περισσότερο μπορούμε, και να μην μας επηρεάσει το πρόβλημα της χαλάρωσης που σίγουρα θα είναι στο μυαλό μας. Εύχομαι υγεία σε όλα τα παιδιά και καλή δύναμη στο Παγκράτι το οποίο μας δυσκόλεψε τα μέγιστα. Το Παγκράτι είναι μια παραδοσιακή έδρα, μια ισχυρή έδρα, που και καλά να μην παίξει θα σε δυσκολέψει γιατί έχει φανέλα, έχει ιστορία έχει όνομα. Έτσι έγινε και στο παιχνίδι που μας έδωσε την άνοδο, ήταν πάρα πολύ ανταγωνιστικό και θεωρώ ότι μετά τις δυο εκτός έδρας ήττες που κάναμε είναι το τρίτο πιο ανταγωνιστικό εκτός έδρας παιχνίδι και κινδυνέψαμε άμεσα με ήττα.

Αναφορικά με το αν θέλει να συνεχίσει στην Καβάλα και στην Α1 ο Χαρισμίδης είπε: «Το να θέλεις να κάνεις σίγουρα είναι ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, το οποίο πρέπει πρώτα η ομάδα να διαχειριστεί να την άνοδο στην Α1. Προηγούνται άλλα πράγματα, οργάνωσης, θέματα προπονητών και μετά το χτίσιμο της ομάδας. Αυτό που έχω ωστόσο να πω είναι ότι στην Καβάλα συνάντησα τις καλύτερες συνθήκες εργασίας στην ως τώρα καριέρα μου, καθώς ότι χρειάζεται ένας παίκτης το βρίσκει. Πιστεύω στην ομάδα μας, αλλά και στο Ελληνικό μπάσκετ».