ΑΕΚ: Στο ματς με Τρίκαλα κρεμάει τη φανέλα του Αμερικάνου

 

Ξεχωριστό χρώμα θα έχει το επερχόμενο παιχνίδι της ΑΕΚ με την ΚΑΕ Τρίκαλα BC  αφού θα γίνει απόσυρσή της φανέλας του Αμερικάνου

FAAACAF5FE3D26593F01778835697689

Η ΑΕΚ επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ και μέρα με τη μέρα αποδεικνύει πόσο έλειψε μία ομάδα αυτού του βεληνεκούς από το πρωτάθλημα. Όχι μόνο για την αγωνιστική πορεία της, αλλά και για όσα πράττει εξωαγωνιστικά. Η «Ένωση» λοιπόν δείχνει πως ξέρει να τιμάει και την Ιστορία της, καθώς όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ, η φανέλα με το νο10 του θρυλικού Γιώργου Αμερικάνου, στο εξής θα βρίσκεται στον ουρανό του ΟΑΚΑ. Οι κιτρινόμαυροι γνωστοποίησαν πως θα αποσύρουν τη «βαριά» φανέλα του κορυφαίου αθλητή τους, στον αγώνα του προσεχούς Σαββάτου κόντρα στα Τρίκαλα.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια συγκινητική κίνηση στον κατά τεκμήριο σπουδαιότερο παίκτη που φόρεσε τη κιτρινόμαυρη φανέλα.

Μάλιστα, ο αείμνηστος Γιώργος Αμερικάνος θα τιμηθεί σε ειδική τελετή, όπου θα βρίσκονται όλοι οι συνοδοιπόροι του στον άθλο της κατάκτησης του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1968.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ αναφέρει:

Η διοίκηση της ΑΕΚ έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη, ότι τιμά την Ιστορία της. Η διοίκηση της ΑΕΚ θέλοντας να υλοποιήσει την δέσμευση του περασμένου Σεπτεμβρίου, αποφάσισε να τιμήσει τον αθλητή-σύμβολο ενός ολόκληρου λαού, και όχι μόνο του «κιτρινόμαυρου», τον Γιώργο Αμερικάνο, όπως αξίζει στην τεράστια διαδρομή του και στην πέραν των συνόρων φήμη του.

Η διοίκηση της ΑΕΚ στο περιθώριο της αναμέτρησης του Σαββάτου (18/4, 17:00) με τα Τρίκαλα, προτίθεται να αποσύρει στον ουρανό του Κλειστού του ΟΑΚΑ την ιερή φανέλα του «Παγκόσμιου» με τον αριθμό 10.

Η διοίκηση της ΑΕΚ προσκάλεσε στην αναμέτρηση και τους συναθλητές του Γιώργου Αμερικάνου, εκείνους με τους οποίους την 4η Απριλίου 1968, σήκωσαν την Ελλάδα ψηλά και την ανέδειξαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σε «Βασίλισσα» της Ευρώπης, ήτοι τους Γιώργο Τρόντζο, Χρήστο Ζούπα, Στέλιο Βασιλειάδη, Αίαντα Λαρεντζάκη, Λάκη Τσάβα, Πέτρο Πετράκη, Νίκο Νεσιάδη, Ανδρέα Δημητριάδη.

Προσκλήθηκε επίσης ο προπονητής της Κυπελλούχου Ευρώπης Νίκος Μήλας, αλλά και οι οικογένειες του αειμνήστου Αντώνη Χρηστέα και του γιατρού της ομάδας Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Για επιμέρους λεπτομέρειες της εκδήλωσης για την απόσυρση της φανέλας του Αμερικάνου στην οροφή του Κλειστού, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση εντός της εβδομάδας.

Είναι αυτονόητο, ότι ο κόσμος της ΑΕΚ θα αποδώσει τις δέουσες τιμές από πλευράς του προς τον Αθάνατο αρχηγό της «Βασίλισσας», δίνοντας το «παρών» στο γήπεδο. Η παρουσία των οπαδών της ΑΕΚ κρίνεται επιβεβλημένη.

Έχουμε όλοι μας το ιστορικό καθήκον να είμαστε ΕΚΕΙ. Για χάρη του «Επουράνιου» αρχηγού της «Βασίλισσας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.