Έκκληση Μποροβήλου για εξεύρεση λύσης

Το ελληνικό ποδόσφαιρο κινδυνεύει με καταστροφή αν αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και απομονωθεί , όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ,

CA3E1FBC29CD7E0C7AD0A93200D54A64

Το ελληνικό ποδόσφαιρο κινδυνεύει με καταστροφή αν αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και απομονωθεί από το διεθνές γίγνεσθαι, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιώργος Μποροβήλος, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κινδυνεύει με καταστροφή, συμπαρασύροντας μαζί του χιλιάδες θέσεις εργασίας και έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως υπέρ του Δημοσίου, από φόρους και άλλες κρατήσεις, όπως για παράδειγμα το 10% του τηλεοπτικού συμβολαίου που παρακρατείται υπέρ της Ελληνικής Αστυνομίας», υπογράμμισε ο κ. Μποροβήλος.

Όπως είπε ο ποδοσφαιρικός παράγοντας, «σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μελέτης που πραγματοποίησε το ΙΟΒΕ για τη συνεισφορά της Σούπερ Λιγκ στην ελληνική Οικονομία, ο πυρήνας δραστηριοτήτων της Λίγκας (εισιτήρια και συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις) δημιουργεί πάνω από 180 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε όρους ΑΕΠ, ενώ σημαντικά υψηλότερη είναι η επίδραση στο ΑΕΠ (2,1 δισεκ.) από τη δραστηριότητα στο “οικοσύστημα” των ΠΑΕ».

Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Μποροβήλος, «σε όρους απασχόλησης, η επίδραση εκτιμάται σε περισσότερες από 40 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Επιπλέον, οι δραστηριότητες που συνδέονται με τη Σούπερ Λιγκ προσφέρουν, άμεσα και έμμεσα, συνολικά σχεδόν 550 εκατ. ευρώ έσοδα ετησίως στο κράτος από φόρους και εργοδοτικές εισφορές».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης εξέφρασε την ελπίδα πως «έστω και την τελευταία στιγμή θα πρυτανεύσει η λογική, θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί και θα βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με τις ελληνικές ομάδες».

Τα σχόλια είναι κλειστά.