Το«One Last Breath» για Γιουροβίζιον

 

Η Μαρία-Έλενα Κυριάκου θα μας εκπροσωπήσει φέτος στον 60ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision, τον Μάιο στη Βιέννη.

4278FB98BA6A4748D029AAF9C91F13E0

Η όμορφη τραγουδίστρια και περσινή νικήτρια του «The Voice» εντυπωσίασε με την ερμηνεία της μπαλάντας «One Last Breath» και κατάφερε να διακριθεί στον ελληνικό τελικό και να πάρει το εισιτήριο για την… Αυστρία.

Η νίκη της προέκυψε κατά 50% από την ψήφο της επταμελούς κριτικής επιτροπής και κατά 50% από τις ψήφους του κοινού μέσω televoting. Την νικήτρια ανακοίνωσε η Έλενα Παπαρίζου μαζί με τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής και διευθυντή στα Μουσικά Σύνολα της ΝΕΡΙΤ Νίκο Ξανθούλη, ενώ η Έλενα-Μαρία Κυριάκου συγκινημένη ευχαρίστησε όλους όσοι την ψήφισαν και την επέλεξαν για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Ευχαριστώ πολύ όλη την Ελλάδα που με επέλεξε. Δεν έχω λόγια. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μου συμβαίνει αυτό» είπε η ίδια κρατώντας την ελληνική σημαία και αφού ερμήνευσε για ακόμα μια φορά τη μπαλάντα της.

Τη μουσική του «Οne Last Breath», έχουν γράψει οι Ευθύβουλος Θεοχάρους, Μαρία-Έλενα Κυριάκου και τους στίχους οι Βαγγέλης Κωνσταντινίδης, Εβελίνα Τζιώρα.

Μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στην Έλενα Παπαρίζου, καθώς φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την κατάκτηση της μοναδικής πρωτιάς για τη χώρα μας με το «My Number One» το 2005. Μάλιστα και οι πέντε φετινοί υποψήφιοι ερμήνευσαν μαζί το τραγούδι του Χρήστου Δάντη και της Ναταλίας Γερμανού, που οδήγησε την Ελλάδα στην πρώτη θέση του «βάθρου» και έφερε τον μουσικό διαγωνισμό στην Αθήνα.

Η Έλενα Παπαρίζου ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε το περσινό νικητήριο τραγούδι του ευρωπαϊκού διαγωνισμού, το «Rise like A Phoenix» της Κοντσίτα Βουρστ, ενώ παρουσίασε και το νέο της τραγούδι «Love till its over».

Ανάμεσα στους καλεσμένους της βραδιάς ήταν και αρκετοί καλλιτέχνες που έχουν εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο μουσικό διαγωνισμό, όπως ο Θάνος Καλλίρης, οι One – σε ένα σπέσιαλ reunion- και ο Λούκας Γιώρκας.

Πέρα από τα δέκα χρόνια της ελληνικής νίκης, ο  ελληνικός τελικός – Εurosong 2015 επικεντρώθηκε και στον εορτασμό των 60 χρόνων του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού της Eurovision, που φέτος επιχειρεί να αναδείξει τις πολιτιστικές συγγένειες των λαών της Ευρώπης, με βασικό σύνθημα «Building Bridges – Χτίζοντας γέφυρες».

Κριτική επιτροπή

Επταμελής και όχι πενταμελής, όπως τα προηγούμενα χρόνια, ήταν η κριτική επιτροπή του ελληνικού τελικού της Eurovision. Πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο συνθέτης και διευθυντής στα Μουσικά Σύνολα της ΝΕΡΙΤ, Νίκος Ξανθούλης, ενώ συνθέτες ήταν ακόμα τρία μέλη της, οι Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Νιάρχος και Τζικ Νακασιάν.

Τα υποψήφια τραγούδια έκρινε επίσης η Μαριάννα Ευστρατίου, η οποία το 1989 κέρδισε την Άννα Βίσση και εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Eurovision και κατέκτησε την 9η θέση με το τραγούδι «Το Δικό Σου Αστέρι», ενώ συμμετείχε και στον διαγωνισμό του 1996 και κέρδισε την 14η θέση με το «Εμείς Φοράμε Τον Χειμώνα Ανοιξιάτικα».

Μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν και η επί σειρά ετών διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της ΕΡΤ, Λίτσα Πισκερά, καθώς και η Ρεγγίνα Κουρή, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του MAD.

Στον α’ ημιτελικό της Eurovision, στις 19 Μαΐου

Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στον α’ ημιτελικό της Eurovision, στις 19 Μαΐου, με στόχο ένα «εισιτήριο» για τον τελικό, ο οποίος θα λάβει διεξαχθεί στις 23 του μήνα. Στον φετινό διαγωνισμό παίρνουν μέρος 39 χώρες, εκ των οποίων οι 15 θα διαγωνιστούν στον α’ ημιτελικό και οι 17 στον β’. Παράλληλα, οι λεγόμενες «Big 5» χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και η διοργανώτρια, Αυστρία) περνούν απευθείας στον τελικό.

Οι Έλληνες δεν είδαν τον ελληνικό τελικό της Eurovision

Μπορεί πριν λίγα χρόνια o διαγωνισμός να θεωρούνταν από πολλούς ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς και οι τηλεοπτικές εκπομπές να ασχολούνταν για μέρες με τον θεσμό όμως τώρα τα πράγματα φαίνεται πως έχουν αλλάξει.

Και η αλήθεια είναι πως όχι μόνο δεν υπάρχει η φρενίτιδα των περασμένων χρόνων αλλά πλέον λίγοι είναι αυτοί που ασχολούνται και με τις υποψηφιότητες.

Όσον αφορά τώρα την χθεσινή βραδιά το τηλεοπτικό κοινό αν κρίνουμε από τα νούμερα τηλεθέασης φαίνεται πως γύρισε την πλάτη στην διοργάνωση.

Συγκεκριμένα έκανε στο γενικό σύνολο 13,6% και στα νεανικά κοινά 17,7%. Mάλιστα τα… απέναντι προγράμματα, «Μην αρχίζεις την Μουρμούρα», «Δικαίωση» και η ελληνική ταινία «Μπακαλόγατος»,  κατάφεραν σε κάποια τέταρτα να περάσουν μπροστά και να αφήσουν πίσω τον ελληνικό τελικό.


Η υποψήφια Θωμαή Απέργη


Η υποψήφια Shaya


Η νικήτρια Μαρία-Έλενα Κυριάκου με τον συνθέτη του τραγουδιού της


Ο πατέρας της υποψήφιας Shaya, που ήρθε από τη Δανία για να την εμψυχώσει

<span itemprop=”name” content=”eurov2″></span> <span itemprop=”description” content=””></span> <span itemprop=”duration” content=”42″></span> <span itemprop=”thumbnail” content=”http://pthemavodp.edgesuite.net/p/787781/sp/78778100/thumbnail/entry_id/1_44jcttm8/version/100000/acv/121″></span> <span itemprop=”width” content=”640″></span> <span itemprop=”height” content=”480″></span>

<span itemprop=”name” content=”eurov3″></span> <span itemprop=”description” content=””></span> <span itemprop=”duration” content=”54″></span> <span itemprop=”thumbnail” content=”http://pthemavodp.edgesuite.net/p/787781/sp/78778100/thumbnail/entry_id/1_vmme0p2g/version/100000/acv/121″></span> <span itemprop=”width” content=”640″></span> <span itemprop=”height” content=”480″></span>
Δηλώσεις απο τους C-REAL λίγο πρίν τον διαγωνισμό


Η Σάσα Σταμάτη


Η Λάουρα Νάργες


Η Έλενα Παπαβασιλείου


Η Λένα Αρώνη


Η Ελευθερία Ελευθερίου


Το συγκρότημα Boys and Noise


Η Μπέσσυ Αργυράκη


Ο ηθοποιός Αντώνης Λουδάρος


Sexy παρουσίες στον Ελληνικό Τελικό της Eurovision


Το περιμέναμε…04/03/201523:54Πάντα με τις κυπριακές υποψηφιότητες έτσι γίνεται. Οι “κουμπάροι” ψηφίζουν από 28 φορές ο καθένας. Υπήρχαν τουλάχιστον 2 τραγούδια σαφώς καλύτερα, αν και κανένα δεν ξεχωρίζει τόσο,που να υπόσχεται κάτι καλύτερο από μια αξιοπρεπή κατάταξη σε διψήφια θέση.Απάντηση

Κώστας 04/03/201523:51Αν είμαστε ακόμα στην Ευρώπη μέχρι να γίνει η Eurovision γιατί πολύ παίζει και αυτόΑπάντηση

Γ04/03/201523:50ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ…….ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ 80 ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΒΙΣΣΗ…….ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΘΕΣΜΟ…….ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΚΑ , ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥ ΡΑΚΙΤΖΗ ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΥΤΕ ΤΕΛΙΚΟ……..ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝΑπάντηση

M.Α.04/03/201523:40Ευτυχώς θα εκπροσωπηθούμε από ένα αξιοπρεπές τραγούδι… Πρόταση μου είναι το Ρεφρέν να το τραγουδήσει στα Ελληνικά. Επίσης το video wall να έχει θέμα Ελληνικό.Απάντηση

Ζουρνατζής04/03/201523:39

Αντι να στείλουν τους χωριάτες από τα Γιάννενα (“Villagers of Ioannina City”) να παίξουν Doom Metal με Stoner και κλαρίνα και να πάθουν πλάκα οι ευρωπέη… Στείλτε κλαρίνα και ζουρνάδες ρε αχαίρευτοι γερμανοτσολιάδες, εδώ χορεύουμε τις αγορές, τους μπρούκληδες που ψηφίζουν pop τραγουδάκια δεν θα χορέψουμε?

2500  χαρακτήρες απομένουν