Το Σαββατοκύριακο το 11ο ράλι Σπριντ

 

 

 

 

Μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση θα φιλοξενήσουν τα Τρίκαλα  στις 7 και 8 Μαρτίου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Τρικάλων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τρικκαίων διοργανώνουν το 11ο Ράλι σπριντ Τρικάλων, μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα.

Στον αγώνα που μετράει για το Πανελλήνιο κύπελλο ασφάλτου αναμένεται να συμμετάσχουν κοντά στα 50 πληρώματα αφού είναι ο πρώτος αγώνας της σεζόν και όλοι οι πρωταγωνιστές θέλουν να βάλουν τις βάσεις για την κατάκτηση του τίτλου.

‘Ετσι όλα τα μεγάλα ονόματα του χώρου με πολλά πρωτοεμφανιζόμενα αυτοκίνητα αναμένεται να βρεθούν στην περιοχή των Τρικάλων.

Η ανηφορική ειδική διαδρομή βρίσκεται στο κομμάτι  Πλάτανος – Ελληνόκαστρο (11.750 μέτρα Χ 3) και εν συνεχεία μέσα από Λιόπρασο, Λαγκαδιά, Παλιόπυργο (service Park και ανεφοδιασμός αγωνιστικών αυτοκινήτων) τα αυτοκίνητα επιστρέφουν στην αφετηρία.

Είναι μια ειδική διαδρομή αρκετά τεχνική που καλύπτει τους συμμετέχοντες, που «ανεβάζουν»  πολλά χιλιόμετρα σε αρκετά σημεία και τα σχόλια τους στους προηγούμενους αγώνες είναι θετικά. Υπάρχουν τεχνικά κομμάτια που περιλαμβάνουν γρήγορες ευθείες και πολύ τεχνικές στροφές αλλά και τάπητα που προσδιορίζει ασφάλεια για τους οδηγούς.

Ο τεχνικός έλεγχος θα γίνει το Σάββατο στις 7 Μαρτίου (14.00 – 16.00) στις εγκαταστάσεις της αντιπροσωπείας της Μercedes BENZ N. Βούρδας και Υιοί ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει πανηγυρική εκκίνηση στις 7 από την αρχή του πεζόδρομου στην Ασκληπιού απέναντι από την κεντρική γέφυρα.

Την Κυριακή 8 Μαρτίου  ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από τον Πλάτανο ενώ οι απονομές θα γίνουν στις 4 το απόγευμα στην Πλατεία του Πλατάνου.

Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα θα πρέπει να εισέλθουν στον χώρο μέχρι τις 9 το πρωί όπου τα μέλη της ΛΑΤ θα τους καθοδηγήσουν σε ασφαλή σημεία παρακολούθησης του αγώνα.