Εκτάκτως στη Βουλή η Διαπραγμάτευση

Στη βουλή φέρνει εκτάκτως  στις 20:00 ο πρωθυπουργός την επέκταση της δανειακής σύμβασης και τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

maxi-sti-bouli-tin-pio-duskoli-wra-tis-diapragmateusis.w_l

Ο κ. Τσίπρας, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις στο Brussels group είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με βάση το άρθρο 142Α του κανονισμού της Βουλής, θα θέσει προ των ευθυνών της την αντιπολίτευση θέτοντας ισχυρά διλήμματα αλλά και στέλνοντας μηνύματα στους εταίρους, τονίζοντας ότι προέχουν οι ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός με αφορμή την παράταση της δανειακής σύμβασης θα θέσει ισχυρά διλήμματα στα κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς εκτιμάται ότι θα καλέσει τις υπόλοιπες δημοκρατικές δυνάμεις του κοινοβουλίου να πάρουν θέση εάν συμπαρατάσσονται με την πολιτική της κυβέρνησης έναντι των δανειστών.

Σε αυτό το πλαίσιο – σύμφωνα με πληροφορίες- θα ζητήσει την στήριξη και των άλλων πολιτικών δυνάμεων στην ψήφιση των κρίσιμων νομοσχεδίων που θα έρθουν στην βουλή με στόχο να καταγραφεί ένα ενιαίο πολιτικό μέτωπο στο εσωτερικό της χώρας και η στήριξη της κυβέρνησης σε αυτήν την δύσκολη φάση της διαπραγμάτευσης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να πιέσει τους δανειστές προκειμένου να βρεθεί άμεση λύση για το χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας επικεντρώνοντας κυρίως στην δυνατότητα της ΕΚΤ να δώσει την δυνατότητα αύξησης του ορίου εξαγοράς κρατικών ομολόγων από τις ελληνικές τράπεζες,ως μέτρο άμεσης βοήθειας, παράλληλα με την πορεία των διαπραγματεύσεων για τις μεταρρυθμίσεις.

Χθες ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ αμέσως μετά συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο.

Νωρίτερα κυβερνητική πηγή έκανε λόγω για «καταρχήν συμφωνία» που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες στην συνεδρίαση του Brussels Group για τον σχεδιασμό κατάλληλων πολιτικών «που θα μεταθέσουν το βάρος από τα χαμηλότερα εισοδήματα στα υψηλότερα».

Τέλος, κοινοτικές πηγές σημείωναν ότι το Eurogroup θα συνεδριάσει πιθανότατα μετά το Πάσχα των καθολικών την ερχόμενη Κυριακή 5 Απριλίου.