Συνελήφθη η Αγγελική, συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού

 

Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στη Σαλαμίνα από την αστυνομία η Αγγελική Σπυροπούλου, συνεργάτιδα του Χριστόδουλου Ξηρού

D935B9DB243327CC8F3723CD88F534BB

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Αγγελική είχε βρει καταφύγιο σε σπίτια συγγενών των αδελφών Τσάκαλου, που είναι φυλακισμένοι στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Η Αγγελική Σπυροπούλου ήταν το νούμερο ένα καταζητούμενο πρόσωπο για την ΕΛΑΣ από όταν συνέλαβε τον δραπέτη Χριστόδουλο Ξηρό και αποκάλυψε τα σχέδιά του για επίθεση στις φυλακές.

Η αστυνομία φαίνεται πως έφτασε στα ίχνη της 22χρονης μετά την χθεσινή σύλληψη της 36χρονης γυναίκας, που φέρεται να επιτελούσε ρόλο «ταχυδρόμου» μεταξύ των μελών της οργάνωσης.

Η 36χρονη κατηγορείται ότι λειτουργούσε σαν «ταχυδρόμος» μεταξύ των έγκλειστων στις φυλακές Κορυδαλλού που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και της Αγγελικής, συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, στο σπίτι της στην Σαλαμίνα.

Το Σαββατοκύριακο η ΕΛΑΣ συνέλαβε δύο ακόμη συνεργάτες του Ξηρού, έναν 39χρονο με την κωδική ονομασία «Ιάσονας» και έναν 32χρονο που φέρεται να είναι ο άνθρωπος που παρέδωσε στην Αγγελική Σπυροπούλου, ψηφιακό υλικό ( κάρτα sd) με γράμματα και ηλεκτρονικά κλειδιά ασφαλείας ( password ), τηλέφωνο επικοινωνίας, 6.000 ευρώ, συσκευή παρεμβολής σήματος GPS (jammer), σκοπευτικά λέιζερ, που επρόκειτο να τοποθετηθούν στα καλάσνικοφ που θα χρησιμοποιούνταν στην  μεγάλη απόδραση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Κατά την σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού και τις έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι που έμενε στην Ανάβυσσο, τον περασμένο Ιανουάριο, είχε εντοπιστεί μια πλαστή ταυτότητα της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου, ενώ η νεαρή φέρεται να είχε νοικιάσει τη γιάφκα του «Μανώλη» της 17Ν που βρέθηκε στην Πέραχωρα, κοντά στο Λουτράκι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.