Ξεκινάει το πρωτάθλημα – συνάντηση Κοντονή-Μποροβήλου

 

To modus vivendi  για την συνέχιση του πρωταθλήματος της Super League συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχαν χθες ο  υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής με τους προέδρους

Η ανακοίνωση του υφυπουργού μετά τη συνάντηση προδικάζει την απόφασή του για επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη νέα συνάντηση που έχει από τις 3 το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Super  League Γ. Μποροβήλο.

Νωρίτερα προηγήθηκε συνάντηση του κ. Κοντονή στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Πανούση, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκο Παρασκευόπουλο και τον Υπουργό Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκο Φλαμπουράρη στους οποίους μετέφερε τα όσα συζήτησε με τους Β. Μαρινάκη-Γ. Αλαφούζο.

Οι τρεις άνδρες (Κοντονής-Αλαφούζος-Μαρινάκης) συμφώνησαν την λειτουργία των καμερών σε όλα τα γήπεδα όπου γίνονται αγώνες και μάλιστα άμεσα.

– Τη μετατροπή  των συνδέσμων σε λέσχες, με τις ΠΑΕ όμως να έχουν ενστάσεις αφού θεωρούν ότι δεν μπορούν   να ελεγχθούν απόλυτα όλοι οι οπαδοί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

– Αναθεώρηση του πειθαρχικού κώδικα και αυστηροποίηση των ποινών.

– Πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και

– Παροχή της δυνατότητας στους διαιτητές να διακόπτουν ή να μην ξεκινούν αγώνες  όταν σημειώνονται  έκτροπα και ρίψεις αντικειμένων.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πήρε θέση για το θέμα:

«Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του κου Κοντονή και συναντήθηκε με τον ομόλογό του του Παναθηναϊκού.

Συμφώνησαν στο πλαίσιο που περιέγραψε ο κύριος Μαρινάκης στις δηλώσεις του μετά το Δ.Σ. της Λίγκας.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να τελειώσει όπως πρέπει.

Να μπουν άμεσα σε ισχύ βαριές ποινές για τα φαινόμενα βίας (με άμεσες προτάσεις της Σούπερ Λίγκας στην ΕΠΟ) και να εναρμονιστεί το Πειθαρχικό Δίκαιο με το αυστηρό πλαίσιο της UEFA.

Ο κος Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός θα είναι πρωτοπόροι στο καλύτερο αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου».99903

Τα σχόλια είναι κλειστά.