Αντιδρά η Premier League για Μουντιάλ το χειμώνα

 

Το Μουντιάλ ποδοσφαίρου το 2022 στο Κατάρ θα είναι το πρώτο στην ιστορία του θεσμού, που κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθεί το χειμώνα.

5B1EA3D32FAAA54EDB13C7128E1FE108

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στη χώρα του κόλπου, τους καλοκαιρινούς μήνες, η αρμόδια επιτροπή της FIFA ανακοίνωσε την Τρίτη την εισήγηση της και πρότεινε το παγκόσμιο κύπελλο να γίνει τον Νοέμβριο και το τουρνουά να ολοκληρωθεί έναν μήνα μετά.

Η πρόταση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις με σημαντικότερη αυτή του αφεντικού της Premier League Αγγλίας, του σημαντικότερου πρωταθλήματος στον κόσμο.

Ο Ρίτσαρντ Σκάντεϊμορ δήλωσε πολύ απογοητευμένος από την πρόταση της παγκόσμιας συνομοσπονδίας: «Είμαι πολύ απογοητευμένος και μιλώ όχι μόνο εκ μέρους της Premier League, αλλά και των υπόλοιπων μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων», τόνισε ο Άγγλος παράγοντας και εξήγησε:

«Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δίνουν τους περισσότερους παίκτες στα Μουντιάλ και δεν ξέρω πως θα συμβιβαστεί η πρόταση της FIFA με τα καλεντάρια των διάφορων πρωταθλημάτων. Δεν πιστεύω πως η εισήγηση αυτή είναι για το καλό του ποδοσφαίρου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.