Ο πρόεδρος του Γλίνους για την αποχώρηση της ομάδας

Δειτε τι αναφέρει για την αποχώρηση της ομάδας

 

Ο πρόεδρος του  Γλίνους, Αχιλλέας Γρατσάνης, με προσωπική επιστολή πήρε θέση για την αποχώρηση της ομάδας από την Α Ερασιτεχνική 

” Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα αισθάνομαι την υποχρέωση να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα και ειδικότερα :

Ανέλαβα την προεδρία της ομάδας τον Αύγουστο του 2017 μετά από πιέσεις , τόσο ορισμένων ποδοσφαιριστών , όσο και κατοίκων του χωριού , παρότι αυτή δεν ήταν στις προθέσεις μου.

Ωστόσο αποδέχτηκα την πρόκληση αυτή με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της ομάδας και μόνον. Σημειώνω ότι παρότι μέχρι τότε , πολλοί παρίσταναν τους ικανούς και ενδιαφερόμενους για την καυτή αυτή θέση, όμως κανείς δεν το αποτόλμησε .

Ενόσω η ομάδα αγωνίζονταν στην Β’ κατηγορία και καλά αποτελέσματα είχε και γενικά καλή πορεία για τα δεδομένα, δέχθηκα σφοδρή κριτική από κάποιους ειδήμονες , τόσο για την επιλογή του προπονητή , όσο και κάποιων παικτών.

Διαψεύστηκαν οικτρά τόσο από τα αποτελέσματα , όσο και από τις πολύ καλές εμφανίσεις και διακρίσεις , όπως η συμμετοχή της ομάδας στους ημιτελικούς του κυπέλλου αλλά και στο νικηφόρο μπαράζ , που έφερε την ομάδα στην Α κατηγορία.
Ενόψει της νέας σεζόν στα πρωτόγνωρα μονοπάτια της ‘Α κατηγορίας , έπειτα από δύο απόπειρες για συγκρότηση Δ.Σ. προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας , με λύπη διαπίστωσα ότι όλοι ανεξαιρέτως «τραβούσαν την ουρά τους «.

Γνωρίζοντας ότι αυτή η ευκαιρία δεν έπρεπε να πάει χαμένη για πολλούς λόγους (όπως η προβολή της ομάδας και του χωριού , η ολοκλήρωση των έργων υποδομής στο γήπεδο , όπως τα αποδυτήρια, ο φωτισμός ,η περίφραξη κλπ ) ,αποφάσισα ,παρά τις αναστολές που είχα , να αναλάβω πάλι τις τύχες της ομάδας , αισθανόμενος ότι είχα ηθική υποχρέωση .

Σε συνεργασία με τους λιγοστούς ανθρώπους που στήριζαν την προσπάθεια μου , φρόντισα τόσο για την επιλογή προπονητή όσο και νέων παικτών .
Δυστυχώς τα μέχρι πρότινος αποτελέσματα στο πρωτάθλημα της ‘Α κατηγορίας ήταν αρνητικά , και τούτο επειδή όπως αποδείχθηκε , οι επιλογές μου ήταν λανθασμένες .

Προκειμένου να αλλάξω αυτήν την κατάσταση , προχώρησα κατ’ ανάγκη σε αντικατάσταση του προπονητή και σε πρόσληψη νέου προπονητή και γυμναστή , έμπειρων στο χώρο . Το γεγονός αυτό λειτούργησε αρνητικά , αφού αμέσως το μισό ρόστερ της ομάδας , μου δήλωσε ότι θέλουν να αποχωρήσουν από την ομάδα , λειτουργώντας εντελώς ανέντιμα , τόσο απέναντι στην ομάδα , όσο και τους συμπαίκτες τους , προβάλλοντας για πρώτη φορά και παρά τις συμφωνίες μας , παράλογες συμπεριφορές … στις οποίες ούτε ενέδωσα , ούτε μπορούσα να ανταποκριθώ , αφού με ξεπερνούσαν .

Γνωρίζω ότι δεν ήταν δική τους επιλογή και εμμέσως πλην σαφώς υποχρεώθηκαν σε αυτή την επιλογή.

Μοιραία κατάληξη ήταν η αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας.
Τόσο εγώ όσο και οι λιγοστοί που στήριζαν την προσπάθεια δώσαμε ψυχή και στηρίξαμε οικονομικά μέχρι το τέλος το ολο εγχείρημα .
Δυστυχώς εισπράξαμε απογοήτευση και πίκρα από κάποιους κακοπροαίρετους.

Όσες ευθύνες μου αναλογούν τις αναλαμβάνω , και ό,τι έκανα , το έκανα για το καλό της ομάδας και μόνο για αυτό .

Παρά την εξέλιξη αυτή , εγώ προσωπικά αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου και τη συνείδησή μου , πιστεύοντας ότι την αποστολή που ανέλαβα την εκτέλεσα και με το παραπάνω , μιας και δεν ήταν λίγο για ένα μικρό χωριό να αγωνίζεται στην ‘Α Ερασιτεχνική , έστω κι αν στο τέλος δε μας βγήκε .

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το περσινό και φετινό διοικητικό συμβούλιο για την προσφορά του , τους τρεις προπονητές που ήταν στον πάγκο της ομάδας κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου , ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον μεγάλο χορηγό μας για την μόνιμη προσφορά του με κάθε τρόπο στην ομάδα , όπως επίσης νιώθω βαθύτατα υποχρεωμένος να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα και την τίμησαν με το παραπάνω αυτά τα χρόνια .
Τέλος , ευχαριστώ όλο τον κόσμο που ήταν δίπλα μας , φίλους , γνωστούς , συγχωριανούς και μη , όπως επίσης ευχαριστώ θερμά και αυτούς που με κατηγόρησαν και με κατηγορούν ακόμη .
Κακία δεν κρατώ σε κανέναν , και μάλιστα θα ήμουν ευτυχής να τους δω να αναλαμβάνουν τις ευθύνες και την τύχη της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν .
Ιδού η Ρόδος , ιδού και το πήδημα κύριοι.

Εύχομαι στην ομάδα μας τα καλύτερα , ενόψει της νέας σεζόν στην Β’ κατηγορία και όλα τα παιδιά που αγαπούν το χωριό και την ομάδα, να συνεχίσουν να το στηρίζουν με αγάπη . »

Α Ο ΓΛΙΝΟΣ
06/11/2018