Ο Ολυμπιακός νίκησε 72-62 στο Μόναχο την Μπάγερν

Σε ένα κακό ποιοτικά ματς, όπου είχε δίπλα του το «πρέπει» για τους «ερυθρόλευκους», εκείνοι πήραν αυτό που ήταν το μεγάλο ζητούμενο, τη νίκη, μετά το αρνητικό σερί τριών αγώνων που έτρεχαν στη διοργάνωση. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας μεγαλύτερη ηρεμία, στρέφουν την προσοχή τους στο ντέρμπι της Πέμπτης με τη Ρεάλ στο ΣΕΦ.

Ο Ζακ ΛεΝτέι έκανε τρομερή δουλειά και μαζί με τον Μιλουτίνοφ κράτησαν τον Ολυμπιακό, ο οποίος «καθάρισε» στην τέταρτη περίοδο, με τον Σπανούλη να οργανώνει πολύ καλά και τον Στρέλνιεκς να εκτελεί… Οι παίκτες του Μπλατ πέτυχαν είχαν 21/37 δίποντα και 7/20 τρίποντα, την ώρα που οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με 24/69 σουτ! Με τόσα άστοχα σουτ η Μπάγερν δεν θα μπορούσε να περιμένει πολλά περισσότερα στο ματς!

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς κι έδειξε να παίρνει τον έλεγχο (προηγήθηκε με 12-6) αλλά ο Ουίλιαμς πέτυχε 7 συνεχόμενους πόντους, δίνοντας λύσεις στην Μπάγερν. Ο Μιλουτίνοφ ήταν αυτός που με τις καλές του άμυνες κατάφερε να περιορίσει τον εκρηκτικό Αμερικανό φόργουορντ αλλά και τις διεισδύσεις του Ντζέντοβιτς!

Ο Σέρβος σέντερ μέτρησε 6 πόντους και 6 ριμπάουντ, βοηθώντας τους «ερυθρόλευκους» να τρέξουν σερί 9-0 και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου προηγήθηκαν με 33-27! Οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι, μετρώντας 10/34 σουτ ως το 20’, την ώρα που οι παίκτες του Μπλατ είχαν 10/20 δίποντα.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχαν «καθαρό» μυαλό και σε ένα τόσο κλειστό ματς, είχαν στο 30’ τα διπλάσια λάθη (13-6) από τους γηπεδούχους, οι οποίοι, πάντως, δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν καθώς δεν ήταν σε καθόλου καλό επιθετικό βράδυ.

Κάπως έτσι όταν στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός άρχισε να κάνει τα βασικά ξέφυγε με διψήφια διαφορά. Ο Στρέλνιεκς ανέλαβε στο συγκεκριμένο διάστημα ρόλο εκτελεστή κι ο Σπανούλης οργάνωσε πολύ καλά το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έβαλε λίγο αργότερα το… λιθαράκι του και στο σκοράρισμα κι έτσι η ελληνική ομάδα ξέφυγε με 65-53 (36’).

Η Μπάγερν έκανε την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει, αλλά ο Στρέλνιεκς έριξε την τελειωτική «μαχαιριά» καθώς με τρίποντο έκανε το 70-58, 1’17’’ πριν το φινάλε.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-15, 27-31, 43-45, 62-72.