Ο ΠΑΟΚ ασταμάτητος ,κέρδισε και τον Άρη -γκέλα και ήττα Ολυμπιακού

Ο ΠΑΟΚ διεύρυνε το σερί κερδίζοντας με 2-1 τον Άρη.

Στο πρώτο ματς της ημέρας η Ξάνθη με σκόρερ τους Μπαξεβανίδη (45’) και Γέντρισεκ (70’) νίκησε τον Λεβαδειακό εκτός έδρας ο οποίος σκόραρε με τον Σουμπίνιο στο 90+1’ και είχε και δύο δοκάρια με τον Ιωαννίδη.

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο Άρης μπήκε πολύ καλύτερα από τον ΠΑΟΚ, σκόραρε πρώτος (Γκαρσία 2’) αλλά σταδιακά ο Δικέφαλος του Βορρά ανέβηκε και τελικά πήρε τη νίκη. Πρωταγωνιστής για άλλο ένα σημαντικό ματς ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβις που σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του (36’ και 84’).

Τέλος ο Ολυμπιακός κόλλησε στο «μπλόκο» της Κρήτης. Οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, έχασαν από τον ΟΦΗ με γκολ του Βουό στο 35’ (1-0) και βρίσκεται ήδη στο -6 από την κορυφή.

Μόνο το αυριανό ματς μεταξύ Ατρόμητου και Αστέρα Τρίπολης απομένει για την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής. Ας δούμε πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία της Superleague:

1.Π.Α.Ο.Κ.   19
2.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.   16
3.A.E.K.   13
4.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   13
5.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   13
6.ΑΡΗΣ   12
7.Α.Ο. ΞΑΝΘΗ   12
8.ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ   11
9.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ   7
10.ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ   6

11.ΛΑΜΙΑ   6
12.Α.Ε.Λ.   6
13.Ο.Φ.Η.   5
14.ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.   4
15.ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ   3
16.ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ.   0Με έντονη γραφή οι ομάδες που έχουν ματς λιγότερο.

*Ο ΠΑΟΚ «κουβαλάει» αφαίρεση δύο βαθμών (-2) από το περσινό πρωτάθλημα.
**Ο Παναθηναϊκός έχει και αυτός αφαίρεση 6 βαθμών (-6) από την περσινή σεζόν.
***Η ΑΕΚ έχει δεχτεί ποινή αφαίρεσης τριών (-3) βαθμών, από τα επεισόδια στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚβελτίωσε κι άλλο τα ρεκόρ που έχει τη φετινή σεζόν, πηγαίνοντας φουλ για τον τίτλο! Με επτά νίκες σε ξεκίνημα πρωταθλήματος επεκτείνει το ρεκόρ στην ιστορία του που ήδη είχε δημιουργήσει από την προηγούμενη αγωνιστική. Επίσης έφτασε τις 12 σερί νίκες στο Πρωτάθλημα (7Χ7 φέτος και άλλες 5Χ5 από πέρυσι), , άλλο ένα ρεκόρ που μεγαλώνει, αφού και οι 11 νίκες ήταν ρεκόρ. Ακόμα με την έκτη σερί νίκη του εκτός έδρας, ισοφάρισε το ρεκόρ του στην ιστορία του πρωταθλήματος. Ένα ρεκόρ που είναι πολύ φρέσκο.

 

απέδειξε πως είναι το «αφεντικό» της πόλης, νίκησε τον συμπολίτη 2-1 στην επιστροφή του στη Super League και με 19 βαθμούς συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος και αήττητος με επτά νίκες σε ισάριθμα ματς μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Ο Άρης, πάντως, απέδειξε πως μόνο εύκολος αντίπαλος δεν ήταν. Πέρα από το γρήγορο γκολ του Ματέο Γκαρσία, θα μπορούσε να έχει πάρει αυτός το δεύτερο προβάδισμα αν ο Πασχαλάκης δεν έκανε τρομερή επέμβαση στο πέναλτι του Γιουνές. Από τη στιγμή που δεν έγινε το 2-1, ο ΠΑΟΚ έδειξε πως πήγε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να πάρει το τρίποντο και να δείξει πως φέτος θα κάνει τα… πάντα για το πρωτάθλημα. Εκτός από τον γκολκίπερ του, ο «Δικέφαλος» είχε και μεγάλο πρωταγωνιστή φυσικά τον μόνιμο «εκτελεστή» του! Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είχε ισοφαρίσει από το πρώτο ημίχρονο ενώ στο φινάλε «χτύπησε» με μια προβολή – μαχαιριά για τον Άρη και χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη 2-1 μέσα στην έδρα του Άρη.

Ικανοποιημένος για τη νίκη του ΠΑΟΚ ο Ράζβαν Λουτσέσκου, μίλησε για φανταστικό ματς και ανέφερες«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάναμε ένα λάθος στο πρώτο γκολ, που είχαμε μείνει ψηλά, αλλά δε θέλω να μείνω σε αυτό. Ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι, ένα ποδοσφαιρικό σόου και από τις δύο ομάδες, που προσπάθησαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Στο τέλος κερδίσαμε εμείς, γιατί ήμασταν η καλύτερη ομάδα». Ο Πάκο Ερέρα στάθηκε στο χαμένο πέναλτι του Χαμζά Γιουνές ως το πιο κρίσιμο σημείο που έπαιξε ρόλο στην έκβαση του ντέρμπι: “Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα λειτούργησε καλά, πήραμε το προβάδισμα. Είχαμε κάποια προβλήματα με λάθος πάσες, προσπαθήσαμε να το αλλάξουμε αυτό με τον Ματίγια, βελτιωθήκαμε, κερδίσαμε το πέναλτι, αλλά δεν βάλαμε το γκολ και από εκεί και πέρα η ομάδα δεν άντεξε κι έμεινε  πίσω”.

 

Νίκη ΟΦΗ επί του  Ολυμπιακού

Ο ΟΦΗ έψαχνε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και την πέτυχε κάνοντας μάλιστα και κρότο! Οι Κρητικοί μπήκαν σαν «κουμάντο» στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, άντεξαν όταν δέχθηκαν πίεση στο δεύτερο ημίχρονο και επικράτησαν με 1-0.

Το ρόδι για τους «ασπρόμαυρους» έσπασε χάρη το γκολ του Βουό στο 35′ όταν και εκτέθηκε η ερυθρόλευκη άμυνα και ειδικά τα στόπερ. Βλέπετε ο σκόρερ ήταν ανενόχλητος στην κεφαλιά-κανονιά μπροστά από τον ανήμπορο να αντιδράσει Γιαννιώτη πριν πανηγυρίσει με «στρατιωτικό» τρόπο.

Ο Ολυμπιακός που δεν ήταν καθόλου καλός στο πρώτο ημίχρονο και ψαχνόταν να βρει τα πατήματά του, είχε παρόλα αυτά την ευκαιρία να ισοφαρίσει οκτώ λεπτά αργότερα. Όταν σε σέντρα σουτ του Τσιμίκα, ο Στρέζος ακούμπησε την μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι.

Ο ΟΦΗ συνέχισε με την ίδια ενέργεια και το ίδιο πάθος και στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν χαρακτηριστικός άλλωστε ο τρόπος με τον οποίο οι «ασπρόμαυροι» έπεφταν πάνω στην μπαλα, δείγμα της «δίψας» για το πρώτο τρίποντο σε ένα «Γεντί Κουλέ» που θύμιζε τα παλιά.

Ήταν αναμενόμενη όμως και η αντίδραση του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες που είχαν σε μέτρια έως κακή βραδιά τους Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλο πίεσαν τον ΟΦΗ που πέρασε δύσκολες στιγμές.

Χρειάστηκε να επέμβει καθοριστικά ο Στρέζος στο 71′ στην κεφαλιά του Γκερέρο, αλλά στο 83′ σε νέα κεφαλιά του Νάτχο ώστε οι Κρητικοί να αντέξουν μέχρι τέλους και να πανηγυρίσουν ένα τεράστιο τρίποντο.

Ειδικά στο τελευταίο τέταρτο του ματς, ο ΟΦΗ αμυνόταν μαζικά αλλά και… ηρωικά σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ ο Ολυμπιακός βλέποντας το χρόνο να τελειώνει και τις φάσεις να μην βγαίνουν αποδέχθηκε τη μοίρα του έχοντας μια ακόμη χαμένη ευκαιρία με τον Νάτχο στο πρώτο από τα έξι λεπτά των καθυστερήσεων που δόθηκαν.

Ο ΟΦΗ που έκανε «σεφτέ» και βλέπει πλέον με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον, ενώ αντίθετα οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν για τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη και απέχουν πλέον έξι βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Νάστος, Κουτσιανικούλης (77΄ Κομεσίδης), Βουό (81΄ Αραβίδης), Πλατέλλας, Κυριακίδης, Μιχόγεβιτς, Μεγιάδο, Κοροβέσης (68΄ Κοιλιάρας), Ποτουρίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Μεριά, Μιράντα, Ελαμπντελαουί, Καμαρά (46΄ Φετφατζίδης), Γκιγιέρμε, Χριστοδουλόπουλος (65΄ Μάνος), Τουρέ (46΄ Νάτχο), Ποντένσε, Γκερέρο